Reklama na české potraviny: 68 milionů!

Tomáš Fránek | rubrika: Aktuálně.cz | 29. 4. 2012 | 9 komentářů
Reklama na české potraviny: 68 milionů!
Desítky milionů korun mají přesvědčit české zákazníky o tom, že je lepší kupovat tuzemské a hlavně regionální potraviny.

V době, kdy se do Česka vozí rekordní množství potravin z ciziny za desítky miliard korun, přichází kampaň, která bude lidi přesvědčovat o kvalitách a výhodách jídla z jednotlivých regionů Česka.

Češi sice v poslední době hodně mluví o tom, že by chtěli preferovat domácí potraviny, stále je ale pro ně rozhodující cena.

Kampaň za zhruba 68 milionů korun uspořádá Státní zemědělský a intervenční fond patřící pod ministerstvo zemědělství vedené Petrem Bendlem. Zakázku získala agentura Ogilvy & Mater.

„Účelem je zajištění marketingové, mediální a PR kampaně, jejímž cílem je podpořit poptávku po regionálních potravinách a upozornit spotřebitele, že při rozhodování o výběru potravin není důležitá pouze cena, ale také jejich kvalita, čerstvost, tradice a původ,“ je napsáno v popisu zakázky.

Propojeno!

Propojeno!

Farmářské trhy i malé prodejny

Regionální potraviny bude kampaň v jednotlivých krajích propagovat například na farmářských trzích, ale také v lokálních sítích maloobchodních prodejen. „Využity budou také speciální koutky regionálních potravin na čerpacích stanicích či v obchodních řetězcích,“ naplánoval stát.

S kampaněmi na podporu českých a moravských potravin se přitom letos rozhodně nešetří. Jednu pořádá třeba Potravinářská komora ČR a zaměřená je na propagaci potravin, které mají evropskou ochrannou známku původu, jako jsou třeba karlovarské oplatky nebo třeboňský kapr.

Tato tříletá kampaň, kterou bude platit i Evropská unie, osloví také lidi na Slovensku, které patří mezi důležité odbytiště českých potravin.

A stovky milionů korun má ministerstvo zemědělství připraveny také na novou propagaci značky Klasa, která má podporovat kvalitní výrobky.

Anketa

Dáváte pozor, odkud jsou potraviny, které kupujete?

Investované peníze mají zvrátit nepříznivý trend, kdy na tuzemský trh a především na pulty velkých obchodních řetězců, které v Česku mají neobvykle silné postavení, míří stále více potravin ze zahraničí.

Loni byl deficit zahraničního obchodu České republiky s potravinami a nápoji druhý nejhlubší v historii. Jejich import podle Českého statistického úřadu převýšil hodnotu exportu o 37 miliard korun.

Maso a vajíčka z ciziny vládnou

V roce 2011 se do Česka dovezly potraviny celkem za 131 miliard, z EU za 110 miliard korun. Téměř polovinou se na dovozech potravin z EU podílí Německo a Polsko.

Celý článek si přečtete na Aktuálně.cz

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 9 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

29. 4. 2012 11:38, petr

Proc vyhazovat penize nato, co vsichni moc dobre vime!? Proc nam teda EU stale keca do toho, co muzem a co ne? Nechte nam nasi zabijacku, nase vejce i cesnek, vrate mne me muj milovany gulas (nejlepsi na druhy den) a nekecejte nam do vareni piva! Proste nechte nas byt, sami vime co nam chutna a co ne! To jsme to s EU dopadli, ze musime takovou samozrejmost reklamovat!!!

+11
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (9 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Co si o tom myslíte? Z Evropy rovnou do kanálu. Kuriózní příběhy dotací

26. 4. 2012 | Petra Dlouhá | 13 komentářů

Co si o tom myslíte? Z Evropy rovnou do kanálu. Kuriózní příběhy dotací

Unie, otřes se! A skončí to otřesně. Tak by se dalo vystihnout čerpání evropských dotací po česku. A nejen po česku! Evropské peníze se lijou do kanálu i jinde. Pojďme se podívat na... celý článek

Eurofondy: Pod státním rozpočtem tiká bomba!

19. 4. 2012 | Zdeněk Bubák | 8 komentářů

Eurofondy: Pod státním rozpočtem tiká bomba!

K čemu nám jsou všechna úsporná opatření, když nás chyby při čerpání peněz z evropských fondů můžou stát o stovky miliard? Analýza serveru Finparáda.cz.

Miliony pro milionáře. Pět hříchů Evropského (a)sociálního fondu

16. 3. 2012 | Michal Kašpárek | 5 komentářů

Miliony pro milionáře. Pět hříchů Evropského (a)sociálního fondu

Měl pomáhat těm, kteří si neumí pomoci sami. Místo toho Evropský sociální fond funguje jako Robin Hood naruby.

Školní jídelny: dotovaný standard nevoní každému. Zavedeme nadstandardy?

29. 2. 2012 | Petra Dlouhá | 8 komentářů

Školní jídelny: dotovaný standard nevoní každému. Zavedeme nadstandardy?

Nevábná vůně mléčné polévky nebo UHO na talíři, soudružka učitelka-kontrolorka v zádech. Vzpomínáte? Jak fungují a „chutnají“ jídelny dvacet let po revoluci? Zlepšily se minimálně o... celý článek

Člověče, koncepce: pravidla deskové hry

24. 2. 2012 | Michal Kašpárek | 4 komentáře

Člověče, koncepce: pravidla deskové hry

Milion za mizernou diplomku? Rozdává se právě teď v celém Česku, z veřejných rozpočtů a evropských fondů. Přisedněte k hracímu stolu, šestky na téhle kostce padají všem.

Partners Financial Services