Spoření a investice v říjnu: prémie ke stavebku a nové fondy

Monika Veselíková | rubrika: Co se děje | 31. 10. 2017 | 2 komentáře
Devět nových fondů Sberbank a dva fondy ČSOB zprostředkují investice do dluhopisů, nemovitostních akcií i zlata. Wüstenrot nabídne úvěr bez poplatků, Modrá pyramida láká na prémii. Další novinky, akce a slevy na trhu spoření a investic najdete v našem přehledu.
Spoření a investice v říjnu: prémie ke stavebku a nové fondy

Na trhu investičních produktů přibyly nové investiční fondy Sberbank a ČSOB. Stavební spořitelny nabízejí úvěry bez poplatků nebo bonus za sjednání účtu.

  • Sberbank: Devět nových fondů – ve spolupráci s investiční společností Generali Investments rozšířila Sberbank dosavadní portfolio o dva dluhopisové, jeden smíšený a šest akciových fondů. Akciové fondy nabídnou různé sektorové zaměření: investice do největších globálních značek, nemovitostních akcií, zlata, ropy a energetiky nebo farmacie a biotechnologie.
  • ČSOB: Fondy Expertiza – s nabídkou dvou nových smíšených fondů přišla také Československá obchodní banka. ČSOB Expertiza vyvážená představuje investiční příležitost zejména pro konzervativní investory. Druhý fond ČSOB Expertiza růstová cílí na investory ochotné nést vyšší míru rizika. Oba fondy sází na široké rozložení investic napříč různými třídami aktiv, regiony i odvětvími.
  • ČMMS: Vyšší úrok – s drobnou změnou je potřeba počítat u překlenovacího úvěru KreditMax Českomoravské stavební spořitelny. Zájemci o tento typ úvěru nově dostanou úrok 4,9 % ročně namísto původních 4,8 %.

Akce, slevy, bonusy

Wüstenrot – stavební spořitelna: Půjčka ProBydlení bez poplatku – zájemcům o překlenovací úvěr (Půjčka ProBydlení) Wüstenrot odpustí poplatek za sjednání smlouvy o stavebním spoření, poskytnutí a zpracování úvěru i vedení úvěrového účtu. Akce končí 31. 12. 2017.

ČMSS: 800 korun za Poštovní účet – klienti Českomoravské stavební spořitelny, kteří si prostřednictvím obchodních zástupců ČMSS do konce roku založí Poštovní účet u Ery/Poštovní spořitelny, získají 800 korun na stavební spoření.

Modrá pyramida: Prémie a lepší úrok – noví klienti dostanou od stavební spořitelny prémii 3000 korun. Podmínkou je, že nejpozději do čtyř měsíců od založení stavebka Moudré spoření vloží na účet 3000 korun. Kdo si sjedná smlouvu s prémií, může navíc dosáhnout na bonusové úročení 0,5 procenta ročně. I tady je ale potřeba splnit podmínku – do konce roku si na stavebko poslat alespoň půl procenta z cílové částky. Akci lze využít do 15. 12. 2017.

České spořitelna: Bez poplatku za cenné papíry – do 15. 12. 2017 Česká spořitelna neúčtuje poplatky za převedení vybraných cenných papírů. Konkrétní seznam najdete na webu České spořitelny, převod lze provést na vybraných pobočkách.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Úroky klesají, kdo dá víc?

Banky dál snižují úročení na spoření. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Nová podpora zajištění na důchod. Jak vylepšit DIP a na co si dát pozor?

Co říkáte na současné nastavení dlouhodobého investičního produktu? Je správné jeho daňové zvýhodnění? Jak hodnotíte první nabídky na trhu z pohledu poplatků? A co by se mělo u DIPu... celý článek

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

7. 4. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna přestala nabízet vkladní knížky. Založí je poslední banka

Česká spořitelna definitivně přestala zakládat vkladní knížky pro nové zájemce. Dříve založené knížky neruší. Poslední bankou, která novou vkladní knížku založí, zůstává ČSOB.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Partners Financial Services