Kdo rychle dává, dvakrát dává. Jak vybrat rychlou půjčku?

redakce Peníze.CZ | rubrika: BrandInsight | 21. 12. 2017
Na co by si měl dát člověk pozor při sjednávání rychlých půjček? K čemu se vlastně tenhle typ půjček hodí? Ptáme se zástupců úvěrových společností (komerční sdělení).
Kdo rychle dává, dvakrát dává. Jak vybrat rychlou půjčku?

České ekonomice i domácnostem se v posledních letech daří. Přesto – nebo možná právě proto – roste ochota lidí zadlužovat se. Finanční instituce hlásí rekordní zájem nejen o hypotéky a klasické spotřebitelské úvěry, ale také o mikropůjčky a rychlé půjčky. Těm nahrává rozvoj technologií – o půjčku si totiž můžete zažádat jen po internetu, peníze vám na bankovním účtu přistanou bez nutnosti navštívit kamennou pobočku. Jednoduchost, s jakou lze úvěr sjednat, však přináší i rizika, zejména ztrátu obezřetnosti. Pokud se chystáte zadlužit, měli byste si co nejvíc zjistit o podmínkách, které věřiteli při smlouvě uzavírané na dálku odsouhlasíme. Co je v nich ale to opravdu podstatné?.

Ptáme se proto lidí přímo z úvěrových společností, na co by si měl dát klient pozor při sjednávání mikropůjček a rychlých půjček, k čemu se tento typ půjček hodí a proč by si měl člověk vybrat právě jejich společnost…  

Tomáš Konvička

SEO společnosti Fair Credit International

Užitná hodnota služby nebo produktu, na které si beru úvěr, by měla být delší než doba splácení. Klient by měl rozumět všem bodům smlouvy. Čím jednodušší smlouva, tím lepší. Seriózní poskytovatelé půjček umožňují klientům náhled do smluv před uzavřením obchodu. A pokud jsou součástí smlouvy sankce za opožděné splácení, je důležitá jejich transparentnost, srozumitelnost a také přiměřenost vůči jistině. Seriózní společnosti dávají klientům v případě předčasného splacení slevy. 

Všechny produkty Faircreditu mají transparentní podmínky. Klient vždy ví, za co a kolik platí. I v případě, že klient nemůže řádně splácet, nehrozí, že by se kvůli našim produktům dostal do neřešitelné situace. Vždy hledáme oboustranně vhodné řešení a vynakládáme velké úsilí, abychom si dobré klienty udrželi.

Monika Niebelská

country manager Creditstar

Účelem mikropůjčky by měla být krátkodobá finanční pomoc, například překlenutí období před výplatou v případě poruchy auta. Mikropůjčka by neměla sloužit na každodenní výdaje či úhradu dluhů. 

V dnešní době je obtížné si vybrat věrohodného poskytovatele nebankovního úvěru, a to především z důvodu přehlcení trhu. Jeden z hlavních znaků solidní společnosti je důkladná lustrace klientů, stejně jako u bank. Dalším rozhodovacím parametrem je doba vyřízení žádosti, poplatek za její sjednání či úrok půjčky. Pro mnohé jsou rozhodujícím faktorem i vedlejší služby – možnost prodloužení půjčky, výše sankce za pozdní splacení nebo obecně klientský servis. 

Naše společnost Creditstar nahlíží do úvěrových registrů a poskytuje půjčky zodpovědně, a to i ve vztahu ke klientům. Každá žádost je hodnocena individuálně a po schválení půjčky jsou peníze na klientův účet odeslány okamžitě. Sedm dní v týdnu je dostupný zákaznický servis, který je ochoten zákazníkům poradit nejen se samotnou žádostí, ale i v případě problémů.

Světlana Šapovalova

operations manager Půjčka7.cz

Doporučujeme především zodpovědně zvážit rozhodnutí vzít si úvěr. Spočítejte si, kolik přesně potřebujete a k jakému termínu budete schopni peníze vrátit. Při výběru poskytovatele zkontrolujte, zdá má firma podanou žádost o licenci u České národní banky, seznam poskytovatelů lze dohledat na jejím webu. Poté porovnejte výši RPSN – roční procentní sazby nákladů a zjistěte, kolik přeplatíte, až budete úvěr vracet. Společnosti musí uvádět reprezentativní příklad, který slouží pro snadnější orientaci. Na našem webu se nachází hned na úvodní stránce. Projděte si smluvní dokumentaci, tím se lze vyhnout nepříjemným překvapením v budoucnu.

Seriózní poskytovatel se dá poznat tak, že bude trvat na dodržení zákonného postupu. Nebude slibovat poskytnutí úvěru bez nahlížení do registru nebo ověření příjmu. Zodpovědný poskytovatel musí ověřovat schopnost klienta splnit závazek do budoucna – a my to provádíme.

Mikropůjčky jsou vhodné, zejména pokud máte nějaké nečekané výdaje, když se vám například rozbije pračka nebo přijde nečekaně vysoký účet za elektřinu. V období Vánoc samozřejmě na dárky. Rozhodně nejsou vhodné na úhradu již existujících dluhů, je to totiž snadná cesta do dluhové pasti.

Mezi výhody těchto úvěrů patří především rychlost. Po schválení žádosti trvá odeslání prostředků z našeho účtu 7 vteřin! Dále neúčelovost, to znamená, že nikdo nebude zjišťovat, na co přesně peníze potřebujete. Naše společnost poctivě vyhodnocuje schopnost splácet, čímž zároveň chráníme naše zákazníky. Preferujeme individuální přístup ke každému. Stálým klientům nabízíme věrnostní program, díky kterému čerpají se slevou. Do pátku navíc máte možnost vyhrát voucher v hodnotě 20 tisíc korun.

Peníze BrandInsight

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dávky v hmotné nouzi. Kdo má letos nárok a na jaké

12. 1. 2024 | Gabriel Pleska

Dávky v hmotné nouzi. Kdo má letos nárok a na jaké

Jak fungují příspěvek na živobytí, doplatek na bydlení a mimořádná okamžitá pomoc?

Spořit je těžší než loni, říkají Češi. Každý šestý nemá žádnou rezervu

1. 8. 2023 | redakce Peníze.CZ

Spořit je těžší než loni, říkají Češi. Každý šestý nemá žádnou rezervu

Polovina Čechů spoří méně nebo vůbec ve srovnání s loňským rokem. Ukázal to internetový průzkum agentury STEM/MARK pro společnost Home Credit, který proběhl na přelomu května a června... celý článek

Půjčí vám 20 tisíc, za měsíc chtějí 29. Žebříček radí, na koho si dát pozor

22. 6. 2023 | Petr Kučera

Půjčí vám 20 tisíc, za měsíc chtějí 29. Žebříček radí, na koho si dát pozor

Jednorázově splatná půjčka je riziko, varuje Index odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni. Nové porovnání se tentokrát zaměřuje na úvěry sloužící ke krátkodobému... celý článek

Úrok není všechno. Jak poznat, která půjčka je nejvýhodnější

18. 5. 2023 | Jan Müller | 1 komentář

Úrok není všechno. Jak poznat, která půjčka je nejvýhodnější

Naštěstí pro vás je tady RPSN. K čemu je tahle zkratka na světě, co znamená a proč se vyplatí ji znát?

Potřebujete půjčit? Možností je plno. Poradíme, jak na ně

28. 4. 2023 | Jan Müller | 1 komentář

Potřebujete půjčit? Možností je plno. Poradíme, jak na ně

Hypotéky, leasingy, spotřební úvěry, úvěry účelové i neúčelové... Půjčit vám může i kreditní karta. Projdeme si je všechny. Jedno mají všechny půjčky společné: prakticky za každou se... celý článek

Partners Financial Services