Svět půjček je plný novinek a inovací

PR článek | rubrika: Když se řekne | 1. 3. 2017
Půjčky si právem zaslouží naši pozornost už jenom proto, že pro dnešní společnost je život na dluh naprosto normální. Žijeme v bytech na hypotéku, jezdíme v autech na leasing a nejedna domácnost si vzala úvěr na modernější vybavení domácnosti. Svět půjček se přitom neustále mění a zejména konkurence přináší nové a lepší produkty.
Svět půjček je plný novinek a inovací

Půjčky rozhodně nepatří mezi nudné oblasti, jak by se mohlo na první pohled znát. Půjčování peněz je naopak velmi dynamickou záležitostí. Konkurence je veliká, mění se a neustále přichází noví obchodníci. Nestačí stát a čekat na klienty s nataženou rukou. O klienty je nutné bojovat každý den.

Banky i nebankovní úvěrové společnosti už dávno nenabízí “obyčejnou” půjčku. K moderním půjčkám se vážou další a další produkty, služby a benefity. Poskytovatelé půjček přichází s novými volbami a možnostmi, díky kterým si klienti mohou půjčku lépe přizpůsobit svým požadavkům a potřebám.

Ve světě půjček kralují úvěry na míru

Dříve neměli klienti na výběr. Poskytovatel půjčky byl tím, kdo diktoval podmínky - stanovil výši půjčky, délku splácení, výši měsíční splátky i datum splátky. Dnes je situace o mnoho příznivější díky úvěrům na míru. Poskytovatelé půjček stále častěji umožňují klientům nastavit si tyto parametry podle svých potřeb. Už se nemůže stát, že datum splátky je těsně před dnem výplaty. Banky pouze posoudí, zda je výše požadované půjčky akceptovatelná vzhledem k bonitě klienta.

Měnitelná výše splátek vede

Výše splátek nemusí být pevně daná po celou dobu splácení. Moderní půjčky umožňují výši splátky měnit podle aktuální finanční situace. Pokud si může klient dovolit splácet více, měsíční splátku si navýší. Pokud se však dostane do problematické finanční situace například z důvodu nemoci či nečekané ztráty zaměstnání, měsíční splátku si okamžitě přizpůsobí. Doba splácení a další podmínky půjčky se automaticky přizpůsobí dle smluvních podmínek.

Banky odměňují poctivé klienty

Kromě toho, že si klienti mohou nastavit a upravit vybrané parametry půjčky, mají šanci dosáhnout na zajímavé odměny. Již před lety si banky uvědomily, že trest není vždy tou správnou motivací. Za pozdní splátky či nesplácení půjčky sice stále účtují nemalé sankce, zároveň se však snaží své klienty motivovat k řádnému splácení. Klientům, kteří své závazky splácí, jak mají, nabízejí odměny v podobě snížené úrokové sazby (RPSN) či odpuštěných splátek.

Srovnávejte a získejte nejlepší půjčku na trhu

Všichni poskytovatelé půjček si velmi dobře uvědomují, že klienti mají na výběr. Nejsou-li spokojeni u jedné banky, přejdou k jiné. Proč také ne, když jim konkurenční společnost nabízí o dost výhodnější podmínky. Pokud tedy nechtějí přijít o klienty a získat nové, musí nabídku konkurence trumfnout a nabídnout více.

Stále více lidí využívá možnosti, které jim tato doba doba nabízí. Půjčky si vybírají a využívají k tomu moderní techniky. Pro půjčku si nechodí osobně, hlavní roli hraje půjčka online. Neztrácí čas porovnáváním půjček. Využívají možnost porovnání půjček online a nejlevnější půjčku si hledají z pohodlí svého domova. Pohodlné, rychle a efektivní srovnání půjček nabízí také stránky Úspory.cz, jeden z největších srovnávačů finančních, pojistných a jiných produktů v České republice.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

4. 4. 2024 | Hynek Just

Podvody s falešnými fakturami se množí. Ale projde jich minimum

Jak to funguje? „Dodavatel se většinou pokusí vystavit podvodnou fakturu nebo se cizí člověk vydává za odběratele a pak se obrátí na nás, jestli jsme schopni zakázku financovat,“ popisuje... celý článek

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

3. 4. 2024 | František Nonnemann

Kdy je půjčka neplatná? Soudy řeší, jak moc velká chyba vadí

Než vám půjčí, musí banka nebo úvěrová společnost prověřit, jestli dokážete splácet. Když při tom udělá chybu, může být smlouva prohlášená za neplatnou. Záleží ale na tom, jestli jde... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Partners Financial Services