V krávě je tma. Největší bizar ze světových pojišťoven

redakce Peníze.CZ | rubrika: Publicistika | 31. 12. 2018
Nikdo by se neměl smát cizímu neštěstí. Jenže někdy se nedá odolat. Snad nás omlouvá konec roku a taky fakt, že někdy měli zúčastnění v tom neštěstí i docela kliku.
V krávě je tma. Největší bizar ze světových pojišťoven

Ke konci roku vcelku tradičně na Peníze.cz zveřejňujeme perličky z praxe tuzemských pojišťoven. 

Letos ale půjdeme jinou cestou. Nebudeme se omezovat na končící rok. A nebudeme se omezovat na Česko. Servírujeme nejostřejší pojistný bizár z celého světa. Vyberte sami nejlepší story.


V krávě je tma

Britský farmář chtěl vyplatit pojištění za nefungující iPhone. Přestal pracovat po té, co strávil nějaký čas ztracený v krávě. A ne, nesežrala ho. Telefon statkáři posloužil jako baterka, když krávě pomáhal při telení. Noc prý tenkrát byla zvlášť černá a bouřlivá. Nicméně v krávě je asi tma vždycky.

Když se přístroj znovu narodil, nebyl už k ničemu. A pojišťovna – vyplatila pojistné v plné výši.


Aby bylo na očko

Americká babička propadla hazardu. A protože je gambling nákladný koníček, na který důchod stačí jen málokomu, zvolila si jako vedlejšák skluzy a pády. Talent prokázala téměř jako Ronaldo, jen místo fotbalového hřiště klouzala a padala v obchoďácích. O pojistné plnění žádala během sedmnácti let bez jedné padesátkrát. A vydělala přes pět set tisíc dolarů. Než to všecko prasklo a nafasovala čtyři roky domácího vězení, užila si jistě pěkné stáří.


Místo kyticí hod nevěstou

Některým lidem to nevymluvíte. Nejenom že chtějí svatbu, ale ještě ji chtějí romantickou. A velikou. Velké šaty, spousta hostů a spousta jídla pro ně… Když se nevěsta přiblížila příliš blízko ke grilu, velké šaty chytly plamenem. Štěstí, že ta pravá romantika se musí odehrávat taky na břehu moře, do kterého novomanžel šaty pohotově vrhnul, pochopitelně včetně nevěsty. Pojišťovna zaplatila padesát procent škody – zřejmě to brala jako svůj svatební dar.


Nepřestávej!

A ještě jeden pojištěný telefon. Ovšem místo statkáře i místo krávy si hlavní roli střihla jedna mladá slečna. Ta si nárokovala peníze od pojišťovny, protože jí na drahém telefonu přestaly fungovat vibrace. Zrovna v tu chvíli, kdy potřebovala, aby rozhodně vibrovat nepřestával.  Ještě chvilku.

Pojišťovna nic nevyplatila. Ale měla by, ta slečna zařídila na pár týdnů dobrou náladu v několika kancelářích, ani vedení nemuselo přidávat.


Dobře zaparkováno

Pojistná událost to byla všední. Okolnosti tak docela ne. Nabouraný nárazník parkujícího auta. Jenže ten náraz do zaparkovaného auta měl za následek, že ti dva, kteří v něm právě byli, ztratili kontrolu nad tím, co v něm právě dělali, čímž se pojistná událost změnila taky v událost radostnou. A tím nemyslíme to, že pojišťovna ten nárazník proplatila.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+92
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

pojišťovny

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo kanálu víko krade, sám do něj padá! Perličky z pojišťoven

30. 12. 2022 | Gabriel Pleska

Kdo kanálu víko krade, sám do něj padá! Perličky z pojišťoven

Stala se vám krajně nepříjemná věc, voláte do pojišťovny – a na druhém konci se někdo začne smát! Samozřejmě, je to skandál. Pojišťovna má zaměstnávat výhradně lidi s nulovým smyslem... celý článek

Perličky z pojišťoven. Nejsem Bivoj. Kroupy mám v mrazáku

31. 12. 2021 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Perličky z pojišťoven. Nejsem Bivoj. Kroupy mám v mrazáku

Projděte si silvestrovský výběr ze zajímavých hlášení a příběhů klientů tuzemských pojišťoven. Letos se o ně podělily Allianz, ERV Evropská pojišťovna a Uniqa, od ostatních jsme na... celý článek

Perličky z pojišťoven. Sdílená auta teď frčí, vzkázal zloděj

31. 12. 2020 | Jiří Hovorka

Perličky z pojišťoven. Sdílená auta teď frčí, vzkázal zloděj

Silvestrovský výběr z kuriózních hlášení klientů tuzemských pojišťoven. Letos se o ně podělily Uniqa a ERV Evropská pojišťovna, od ostatních jsme na konec přidali i to nejlepší z předchozích... celý článek

Příčinou byl burčák. Nové perličky z pojišťoven

30. 12. 2019 | Jiří Hovorka

Příčinou byl burčák. Nové perličky z pojišťoven

Pět pojišťoven – Allianz, ERV, Direct, Slavia a Uniqa – vybralo to nejvtipnější, co je při komunikaci s klienty v roce 2019 pobavilo.

Nakopnuta pštrosem a další neuvěřitelné příhody z praxe pojišťoven

2. 1. 2014 | Ondřej Tůma | 1 komentář

Nakopnuta pštrosem a další neuvěřitelné příhody z praxe pojišťoven

Likvidátoři pojišťoven měli v roce 2013 skutečně napilno. Některé pojistné události připomínaly spíš scénář k bláznivé komedii nebo nepovedenému hororu.

Partners Financial Services