Novinky z pojišťoven. Povinné ručení podle nájezdu a aplikace na hlášení škod

Monika Veselíková | rubrika: Co se děje | 1. 11. 2017
Na pojistném trhu bylo v říjnu slyšet především o pojišťovně UNIQA, která vedle nových podmínek životního pojištění představila také nový výpočet ceny povinného ručení na základě ujetých kilometrů. Nové autopojištění představila i pojišťovna Slavia.
Novinky z pojišťoven. Povinné ručení podle nájezdu a aplikace na hlášení škod

Pojišťovny během října nachystaly připojištění předdůchodové renty, širší nabídku připojištění u povinného ručení i online aplikaci pro hlášení pojistných škod u životního pojištění.

  • UNIQA: Předdůchodová renta v životním pojištění – v rámci životního pojištění si můžou klienti UNIQA sjednat připojištění předdůchodové renty BALANCE. Připojištění lze sjednat až do částky 50 tisíc korun, sjednanou pojistnou částku pak pojišťovna vyplácí pět let před odchodem do penze v podobě měsíční renty. Kromě toho pojišťovna snížila u životního pojištění minimální měsíční pojistné na 300 korun a prodloužila dobu pojištění až do 80 let věku. Zvýhodnění se navíc dočkají štíhlí nekuřáci, kteří na pojistném pro případ smrti a velmi vážných onemocnění zaplatí o čtvrtinu méně.

Hrajte na jistotu

  • UNIQA: cena povinného ručení podle nájezdu – řidiči, kteří si do auta namontují telematickou jednotku SafeLine Easy, můžou prý u pojišťovny UNIQA ušetřit na povinném ručení. První tisícovce klientů navíc rozdá pojišťovna palubní jednotku zdarma, později přijde na 990 korun ročně. Úspora na pojistném má dělat 25 procent u řidičů s nájezdem do osmi tisíc kilometrů a 20 procent pro řidiče s nájezdem do 12 tisíc kilometrů. Řidič, který ročně najezdí 16 tisíc kilometrů, ušetří 15 procent, řidič s nájezdem do 20 tisíc kilometrů 10 procent. S vyšší sazbou musí naopak počítat řidiči s ročním nájezdem nad 30 tisíc kilometrů. Kilometry na dálnici se ovšem započítávají jen z poloviny, protože podle statistik jde o nejbezpečnější komunikaci.
  • Slavia pojišťovnaNové autopojištění – nové povinné ručení a havarijní pojištění pojišťovny Slavia nabídne především širší doplňkové připojištění: úrazu řidiče a přepravovaných osob, následků vandalismu, ztráty nebo odcizení klíčů od auta, zničení pneumatik a poškození stojícího vozidla zvířetem. V nabídce pojišťovny přibylo také povinné ručení Jubileum s limitem pojistné ochrany 150 milionů korun. Havarijní pojištění lze nově sjednat s nulovou spoluúčastí (minimálně ale 5000 Kč) a připojištěním GAP do dvou let stáří vozidla. Zároveň pojišťovna klientům garantuje, že cenu povinného ručení i jednotlivých připojištění nebude tři roky zvyšovat.
  • AXA a Aegon: Hlášení pojistných událostí online – pojistné události v rámci životních pojistek můžou klienti AXA hlásit skrze online aplikaci. Podle pojišťovny se tak čas, který dosud museli vyřízení škodné události věnovat, sníží o polovinu. Aplikace je přístupná i z mobilních zařízení, lze přes ni nahrát všechny potřebné dokumenty. Aplikaci pro hlášení pojistných událostí životního pojištění má i Aegon pojišťovna.

O pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr, který (ve spolupráci s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou) nově nabízí Sberbank, už jsme psali jinde:

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

10. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Trauma jako pracovní úraz? Soud řekl, kdy je nárok na odškodnění

Jste v práci svědkem nějaké nečekané dramatické události – začne hořet, kolega spadne z výšky nebo se ocitnete u dopravní nehody. Po čase se u vás projeví posttraumatický syndrom. Jde... celý článek

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

2. 4. 2024 | Petr Kučera

Povinné ručení nově musí mít silné koloběžky a další vozidla

Od začátku dubna se rozšířil okruh vozidel, za které je nutné platit povinné ručení. Nově se může týkat i elektrických koloběžek, segwayů, zahradních traktůrků, motorových golfových... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

25. 3. 2024 | Martina Mádlová | 3 komentáře

Vylepšete si havarijní pojištění. Co je GAP a allrisk

Chcete si pořídit nový automobil a zajistit mu maximální ochranu? Běžné havarijní pojištění pro vás není úplně výhodné? Zamyslete se nad pojištěním GAP a allrisk. Oba typy pojištění... celý článek

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

11. 3. 2024 | Radim Zelený

Stárneme. Pojišťovny proto ročně vyplácejí stamiliony navíc

Pojišťovny loni na životním pojištění vyplatily téměř 10 miliard korun. Každý rok se částka vypláceného plnění zvyšuje. „Největší nárůst evidujeme u plnění za vážná onemocnění, invaliditu... celý článek

Partners Financial Services