Plaťte hodinkami. Spořitelna spustila Garmin a Fitbit Pay

Česká spořitelna spustila platby pomocí chytrých hodinek s Garmin Pay a Fitbit Pay. Do mobilní aplikace v telefonu stačí zadat údaje o kartě Visa nebo Mastercard a aktivovat si ji pro placení hodinkami.

Spořitelna díky tomu jako čtvrtá v Česku nabízí kompletní čtyřlístek všech v tuzemsku dostupných služeb pro přímé platby mobilem nebo hodinkami. Google Pay (Android), Apple Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay nabízejí už od první poloviny roku Komerční banka a Moneta Money Bank, od konce srpna také mBank. Zkompletovat čtyřlístek chce do konce roku i Air Bank, která zatím provozuje Apple Pay a vlastní aplikaci pro systém Android, chystá se spustit Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay.

Podobné plány má ČSOB, start všech čtyř avizuje na podzim. Ta zatím nepodporuje ani jednu ze zmíněných služeb, nabízí ale vlastní aplikaci pro Android. Kromě zmíněných bank umožňují některou ze služeb i Creditas (Google a Garmin Pay), Equa (Google Pay), Fio (Google Pay) a UniCredit (Apple Pay). Raiffeisenbank před pár dny spustila vlastní aplikaci RaiPay pro Android, na podzim chystá Apple Pay a nevylučuje, že v budoucnu přidá i Google Pay. S přípravou Apple Pay finišuje také Fio banka.

„Zájem klientů o placení pomocí chytrých telefonů a hodinek je obrovský. Bezkontaktní platby jsme poprvé spustili před rokem prostřednictvím vlastní aplikace Poketka a po letošním rozšíření platebních metod o služby Apple Pay či Google Pay se počet klientů, kteří platí mobilním zařízením, zvýšil na více než 120 tisíc,” říká Jan Hailich, manažer platebních řešení v České spořitelně.

Tip: Změny při platbě kartou a v internetbankingu jsou tu. Projděte si přehled

Česká spořitelna zároveň ke konci října vypne možnost NFC plateb v aplikaci Poketka. Majitelé telefonů se systémem Android budou moct od listopadu platit jenom s Google Pay. Spořitelna původně vyvinula Poketku jako vlastní platební aplikaci, na začátku července ale přidala Google Pay. Poketka dál bude fungovat jako slevový (cashbackový) program nebo nabízet další služby, třeba virtuální karty pro bezpečné platby na internetu.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services