Volat levně ze zahraničí není těžké

Táňa Chadrabová | rubrika: Jak na to | 26. 6. 2008 | 4 komentáře
Volat levně ze zahraničí není těžké
I na dovolené v zahraničí chce být většina lidí spojena s domovem. Kdo nelpí na mobilu, poslouží mu dobře a levně předplacené telefonní karty. Z některých turistických destinací se ale dá za dobrou cenu volat i z mobilního telefonu.

Studenti s telefonní ISIC Kartou X plus mohou levně telefonovat z jakéhokoli soukromého telefonu nebo veřejného telefonního automatu po České republice, do zahraničí i ze zahraničí domů. Zejména v cizině ocení fakt, že nemusí shánět mince ani místní klasickou telefonní kartu. Stačí jim koupit si za 260 nebo 430 korun (podle počtu volných minut) kartu u GTS International.

Volejte chytře a levně!

  • pořiďte si Kartu Smartcall Na cesty
  • využijte Ditel Cheap International Calles
  • informujte se u svého operátora na všechny druhy slev
  • vyberte si nejvýhodnější tarif podle toho, zda budete více volat nebo posílat SMS
  • ze zahraničí lze levně volat na pevnou linku i na mobil z telefonních automatů

Ti, kdo už školní lavice opustili, by měli při výběru nejlevnější varianty telefonování zvážit, do které země pojedou, jak často chtějí telefonovat nebo posílat SMS a MMS zprávy. Jednou z možností, jak uspořit, je pořídit si předplacenou telefonní kartu, která se hodí především pro volání z ciziny mezi pevnými linkami. Například Telefónica O2 nabízí Kartu X, společnost Advantel Smartcall kartu a firma DiTel stejnojmennou kartu.

Předplacená telefonní karta Smartcall Na cesty je určena pro výhodné telefonování z pevných linek nebo veřejných automatů ze zahraničí do České republiky a jiných zemí celého světa včetně místních a meziměstských volání v dané zemi. Kartu navíc můžete použít i pro volání z České republiky. S kartou Na cesty můžete volat z více než 80 zemí do jakékoliv jiné země a nemusíte si tedy při cestách pořizovat v každé zemi jinou místní kartu. Navíc díky výhodným tarifům ušetříte. Kartu je možné použít téměř z jakéhokoliv telefonu – z pevné linky nebo telefonního automatu. Služba je dostupná prostřednictvím bezplatného přístupového čísla. Zakoupíte ji za 150 nebo 300 Kč, což je kredit pro telefonování. Karta je platná 6 měsíců od jejího prvního použití. U karty Smartcall stojí minuta hovoru z pevné linky na pevnou z Francie 7,90 a z Itálie či Španělska 5,90. Na mobil by stál hovor z Francie 14,90 a z Itálie 12,90.

U exotických zemí, třeba Číny či Dominikánské republiky, se Smartcall kartou zaplatíte za minutu hovoru 21,90. Konkrétní ceny a země, odkud je možné volat, je vhodné si zjistit u vydavatelů karet.

Pokud nevydržíte bez mobilu, klientům T-Mobile se pro krátké hovory do jedné minuty vyplatí tarif World Roaming. Například v Chorvatsku, Francii nebo Itálii stojí zákazníka minuta příchozího hovoru pouze 8,20, odchozí 16,70 koruny. Další možností je u T-Mobile tarif EU. Ten platí ve všech zemích Evropské unie, na Islandu, v Lichtenštejnsku a Norsku. Odchozí hovor v něm stojí 16,54 a příchozí 8,09 koruny. Zákazníci s předplacenými kartami mají tarif aktivován automaticky. Zákazníci s paušálem si jej musí předem aktivovat. Pro zbývající země T-Mobile nabízí tarif Happy Roaming, kde jsou ovšem ceny vyšší.

Klienti Telefónica O2 mají možnost aktivovat si místo běžného Eurotarifu tarif Smart Roaming. V jeho rámci získají levnější volání ze čtrnácti turistických zemí. Patří sem například Chorvatsko, Slovensko, Francie, Itálie nebo Španělsko, ale i mimoevropské země jako Egypt, Tunisko, Turecko, Malajsie a Thajsko. Jeho hlavní přednost spočívá v příchozích hovorech. Klient například v Chorvatsku za přijetí telefonátu nezaplatí 23,80, jako je tomu u Eurotarifu, ale prvních 30 minut má každý měsíc zdarma, za každou další minutu zaplatí 5,95 koruny.

Výhodou programu Vodafone Passport (pro delší hovory) je, že u příchozího hovoru platíte pouze spojovací poplatek 22 korun a hovor je pak zdarma. Při odchozím telefonátu zaplatíte rovněž spojovací poplatek ve stejné výši a cena hovoru je účtována podle domácího tarifu. Passport je však možné využít pouze ve vybraných evropských zemích, jako například Německo, Francie nebo Itálie, dále potom v Austrálii a na Novém Zélandu.

Novinkou pro zákazníky O2 je i volání z letadla. Jako první z českých mobilních operátorů umožnil používat mobil při letu letadlem. Za minutu volání zaplatíte 65,45 koruny, příchozí hovor vyjde na 53,55 Kč. SMS zprávy budou stát 11,78 koruny. "Službu je nyní možné využít pouze na vybraných letech společností Air France a Emirates," říká mluvčí společnosti Telefonica O2 Martin Žabka a dodává: „Při cestě do ciziny je možné ušetřit i nepřímo. Pokud máte na telefonu nastaveno jeho přesměrování, měli byste si ho před cestou zrušit. Za přesměrování totiž platíte, jako by to byl příchozí či odchozí hovor“.

Jaký způsob telefonování z dovolené se vám osvědčil? Podělte se o zkušenost.

 

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Chcete zase platit za příchozí hovory, jak navrhuje Evropská komise?

19. 6. 2008 | redakce Peníze.CZ | 16 komentářů

Chcete zase platit za příchozí hovory, jak navrhuje Evropská komise?

Uživatelé mobilních telefonů možná budou zase platit i za příchozí hovory. Přišla s tím Evropská komise a tvrdí, že všichni tím ušetří. Věříte tomu? Myslíte, že by volání bylo oproti... celý článek

Výrazně levnější SMS možná už od léta

17. 6. 2008 | Jan Stuchlík | 3 komentáře

Výrazně levnější SMS možná už od léta

Dvě koruny. Tolik by se už brzy mohlo platit za SMS zprávu odeslanou z některé ze zemí Evropské unie do Česka. Zatím si mobilní operátoři účtují v roamingových tarifech osm korun bez... celý článek

Za kolik mouhou volat Češi ze zemí EU

5. 10. 2007 | Jan Stuchlík

Zákazníci českých mobilních operátorů mají na výběr z různých roamingových programů. Standardní tarif by měl obsahovat takzvanou eurosazbu. Ostatní balíčky lákají nejen na nižší hovorné. celý článek

Ceny za roaming: Záviďte Nizozemcům

5. 10. 2007 | Jan Stuchlík | 1 komentář

Ceny za roaming: Záviďte Nizozemcům

Čeští operátoři nabízejí levnější volání v rámci Evropské unie za takzvaný eurotarif od léta. Ve srovnání s Nizozemci ovšem zaplatí Češi v rámci této sazby za volání z EU stále třikrát... celý článek

Levné volání je opravdu levné a dává svobodu

23. 8. 2007 | Milan K. Osvaag | 5 komentářů

Levné volání je opravdu levné a dává svobodu

Stále dostupnější připojení na internet zažívá boom díky jeho využívání i pro telefonní spojení. Cena za takto provolaný čas je nižší než u pevných linek či mobilů. Levnější volání... celý článek

Partners Financial Services