Naše Finančné Perpetuum Mobile aneb Nechcem zľavu zadarmo

Aleš Tůma | rubrika: Komentář | 8. 11. 2011 | 38 komentářů
Naše Finančné Perpetuum Mobile aneb Nechcem zľavu zadarmo
Někdo neustále vynalézá perpetuum mobile, jiný studenou fúzi... a někdo zase systém, jak bezpracně dosáhnout doživotní renty.

Tentokrát do galerie finančních „inovací“ přidáme Naše Finančné Družstvo (NFD), které už delší dobu působí na Slovensku i v Česku.

Co že „jejich finančné družstvo“ slibuje? Je to jednoduché, pořídíte si platební kartu a dostáváte zpět provizi za svoji útratu. Čím víc utratíte, tím víc vyděláte. Kartu dnes má skoro každý, tak proč si nevzít zpět něco z poplatků, které jinak schlamstne banka. A proč si z nich nenaspořit na rentu.

Pokud se teď ptáte, kde je háček, body pro vás – dobrá otázka. Začněme třeba u toho, kdo onu zázračnou kartu vydává. Tušíte správně, že to není žádný z našich domácích poplatkových otesánků, musíme se poohlédnout jinde. A to docela daleko – Naše finančné družstvo se na svém webu hlásí ke spolupráci s Loyal Bank sídlící na Sv. Vincenci a Grenadinách.

Piráti z Karibiku?

Pokud banku hledáte v seznamu subjektů s povolením působit v tuzemsku, hledáte marně. Autor tohoto článku napsal nemálo rýpavých poznámek na adresu různých regulátorů a regulací, každopádně pokud jde o kvality bankovního dohledu v České republice a na karibském Sv. Vincenci, sází jednoznačně na ČNB!

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi bankou

Loyal Gold
Loyal Bank nabízí také investice do zlata. Mimochodem česká verze webu našich finančních družstevníků je psaná nachlup stejnou, místy obtížně srozumitelnou českoslovenštinou. Svádí to ke spekulacím, že Loyal Bank a NFD k sobě mají ještě blíž, než se nám o obou společnostech podařilo zjistit.

Útěchou klientům budiž, že Loyal Bank patrně skutečně je reálně fungující banka. Tedy, alespoň by měla být, pokud je skutečně členem asociace Mastercard. Za pozornost ovšem stojí fakt, že na webu banky (existuje také v jazykové verzi místy připomínající češtinu) není k nalezení ani slovo o jejím hospodaření – natož rozvaha a výsledovka a informace o kvalitě úvěrového portfolia jako u standardních bank.

Kdo neplatí, zůstane chudý!

Co naopak nechybí, je ceník poplatků. Otevření účtu přijde podle ceníku NFD na 65 dolarů (ve ví-aj-pí verzi 275 dolarů), výběr z bankomatu na necelé čtyři dolary, měsíční vedení účtu na pět dolarů, vklad na účet devět dolarů a 50 centů navrch. Vyložená láce v době, kdy i v Česku několik bank nabízí účty s vedením a základními službami zdarma. Nemluvě o skrytých nákladech na kurzové rozdíly, protože v české koruně Loyal Bank účty patrně nevede. Beze zbytku tedy platí heslo „nechci slevu zadarmo“.

Ovšem poplatky inovace nekončí. Skutečným zdrojem pasivního příjmu není platební karta, ale investice do realit. Za útratu kartou klient totiž údajně dostává podíly na investici do nemovitostí.

Skeptik by se asi zeptal, proč si nepořídit levný účet a peníze ušetřené na poplatcích jednoduše neinvestovat na vlastní pěst, ale popřejme chvíli sluchu lákavé nabídce. Řečeno s usměvavým pánem na propagačním videu – ano, jsou tam poplatky, ale pokud si je nezaplatíte, může se vám stát, že zůstanete chudí. Mimochodem – ten pán je sám předseda dužstva (v anglické verzi Board of Directors Chairman).

Kolik to sype

O jaké výnosy se nedůvěrou k tomuto úžasnému projektu připravíte? Naše finančné družstvo nabízí kalkulačku renty – při měsíčním obratu 500 dolarů se za 10 let dostaneme na měsíční „refundaci“ ve výši 346 dolarů (ve skutečnosti dostaneme peníze už dříve, ale pro jednoduchost je z výpočtu vynecháme). Dejme tomu, že vedení účtu a karty a jeden vklad měsíčně nás stojí 15,50 USD a banka si nechá jen 20 procent a 80 procent vyplatí našemu družstvu. Dále předpokládejme, že Mastercard se dá na charitu a vyplatí NFD dvě procenta z objemu plateb (prý to dělá). To máme celkem 22,4 dolaru měsíčně.

Za deset let máme dostávat 346 dolarů, ale kartu budeme používat dál, reálně tedy budeme dostávat bezpracnou rentu „jen“ 343,6 dolaru. Ta má být doživotní, ale počítejme pro ilustraci jen s 20 lety.

Anketa

Umíte slovensky?

Jaká musí být míra výnosu, aby při měsíčním vkladu 22,4 dolaru za deset let naspořená částka umožnila výplatu uvedené renty? Po chvíli v Excelu zjistíme, že to musí být necelých 2,4 procenta měsíčně, tedy přes 32 procent ročně. Hezké, že?

Berlusconi je seriózní a tak trochu nudný parťák

Takový výnos z pronájmu realit by byl poněkud surrealistický. Zjevně tedy zdroj renty musí být někde jinde. Že by jím bylo lákání dalších oveček do multilevelového systému?

Shrnuto v kostce: máte šanci na rentu, pokud si budete deset let posílat peníze do banky v Karibiku a přesvědčíte hodně dalších lidí, aby je tam také posílali. A pokud nezkrachuje ani daná banka, ani provozovatel systému, který vám onu rentu slibuje.

Ve srovnání s tím vypadají desetileté italské dluhopisy jako trapně nudná a bezpečná investice.

Autor je analytik Partners For Life Planning

AKTUALIZOVÁNO O VYJÁDŘENÍ ČNB K LOYAL BANK

Před aktivitami Loyal Bank na českém území ve svém prohlášení varovala i ČNB. Ptali jsme se proto konkrétně.

Peníze.cz:

Je fakt, že banka zjevně cílí na české klienty a získává od nich vklady, aniž by tu měla odpovídající povolení, možno považovat za porušení zákona o bankách?

ČNB:
Podle ustanovení § 2 odst. 1 zákona č. 21/1992 Sb., o bankách, nesmí nikdo přijímat vklady od veřejnosti, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak. V případě, že se nějaká společnost poskytující bankovní služby cíleně zaměřuje na Českou republiku, například používá informace, které jsou rozhodné pro koupi služby, v českém jazyce, komunikuje v českém jazyce, inzeruje svoji činnost na území České republiky, má zde smluvní zástupce apod., může být její jednání vyhodnoceno jako neoprávněné poskytování bankovních služeb na území České republiky.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 38 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

11. 10. 2012 12:20, Pepa

Tak tohle jsem si o Partner tedy jikdy nemyslel. Vždy jsem považoval Partners jako solidního hráče na trhu s vysokou dávkou solidarity. Po přečtení tohoto článku jsem zásadně změnil názor. Snažit se udržet si jméno tím že budu házet špínu na druhé? Popisovat a zpochybňovat nějaký produkt o kterém nemám ani potuchy? Mě osobně trvalo více než půl roku než jsem myšlenku projektu pochopil. Až nyní po 3 letech mohu s potěšením všem sdělit, že to co mi bylo před třemi lety prezentováno bylo skutečně tak, spíše jsem na tom ještě lépe, než mi bylo původně prezentováno. V životě jsem prošel různými "recepty" na rychlé zbohatnutí, hodně MLM společností jejichž produk se na začátku tvářil jako ten nejlepší na světě, ale postupem času jsem zjišťoval, že tomu tak není a škubal jsem si vlasi do čeho jsem se to zase dal. Nyní s postupem času jsem za tyto "špatné" zkušenosti rád. Díky NFD již nyní rozeznám dobrý a špatný produkt během krátké chvíle.
NFD určitě není pro všechny, je jen pro ty, kteří tuto myšlenku pochopí a rozhodnou se dělat něco jinak, ale přitom stejně.
Mrzí mě přístup lidí, kteří mohou soudit něco s čím nemají přímou zkušenost. Ani jeden negativní komentář jsem od bývalého člena v této diskuzi nenalezl, ostatně jako všude jinde. Jednoduše tito "bývalí členové" nejsou. NFD to myslí s členy vážně a to na celý život !!!

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

8. 11. 2011 7:00, Fredy

Tak to družstvo jsou žabaři. U nás létá lepší nabídka ....


TOP Economy Vám přeje dobrý den,




Rádi bychom Vás seznámili s naší aktuální nabídkou služeb




Bankovní a nebankovní úvěry: 300tis až 100 milionů

(řešení exekucí, refinancování, konsolidace splátek, žádné poplatky předem, bez registrů, rychlé vyřízení)




Výhodné zhodnocení financí: nechte své volné finanční zdroje vydělávat okolo 10% ročně !!




Potřebujete úvěr či chcete zhodnotit Vaše úspory, neváhejte a navštivte náš web www.top-economy.com




V případě dotazů volejte : +420739044666




S pozdravem za TOP Economy

Bc. Zábrodský František

tel: +420739044666

info@top-economy.com




Děkujeme za Váš čas a přečtení této nabídky. Tento mail berte prosím jako přátelské oslovení.




Přejeme krásný zbytek dne

Team TOP Economy

-52
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (38 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nové investiční letadlo létá bez emisí

3. 10. 2011 | Aleš Tůma | 16 komentářů

Nové investiční letadlo létá bez emisí

Akcie padají, spořicí účty už nejsou, co bývaly, podporu stavebního spoření démon Kalousek osekává, na to penzijní se chystá tunel, slamník sežraly myši... Tak co takhle investovat... celý článek

Ertrag und Sicherheit: výnos a solidní nejistota

23. 5. 2011 | Aleš Tůma | 221 komentářů

Ertrag und Sicherheit: výnos a solidní nejistota

Prodejní argumenty poradců společnosti Ertrag & Sicherheit (v překladu výnos a jistota) jsou... opravdu neotřelé. Méně eufemisticky: klientovi nepokrytě lžou.

Nejlepší život s Best Life? ČNB varuje!

28. 4. 2011 | František Mašek | 19 komentářů

Nejlepší život s Best Life? ČNB varuje!

Potřebujete peníze, chcete vypovědět životní pojištění nebo hledáte zajímavou investici? Pardubická firma Best Life nabízí odkup životního pojištění až za trojnásobek odkupní hodnoty!... celý článek

NAMEEE: Nová pyramida na tekutých píscích

1. 4. 2011 | Jan Boček | 11 komentářů

NAMEEE: Nová pyramida na tekutých píscích

Sociální sítě poskytují nové, uvěřitelné kulisy finančním pyramidám. Ty se teď objevují v novém kabátku, jako je česká kopie Facebooku jménem Nameee.

Partners Financial Services