Hypotéky a úvěry ze stavebka. Kdo zlevnil, kdo podražil

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 1. 2. 2018 | 4 komentáře
Zajímá vás, jak se v lednu 2018 měnily sazby hypoték a úvěrů ze stavebního spoření? A jaké speciální akce pro vás banky a spořitelny nachystaly? Máme pro vás stručný přehled novinek.
Hypotéky a úvěry ze stavebka. Kdo zlevnil, kdo podražil
  • Česká spořitelna od 8. ledna zdražila hypotéky o 0,2 procenta. Nové sazby začínají na 2,49 procenta při pětileté fixaci, na 2,59 procenta při osmileté fixaci, na 2,69 procenta při fixaci na deset let a na 2,89 procenta, když fixujete na patnáct let. Americké hypotéky startují na od 4,49 procentech. Víc o sazbách najdete na webu banky. Česká spořitelna klientům zároveň nachystala bonus: do 11. února nabízí odhad nemovitosti pro nové hypotéky zdarma, bez ohledu na délku fixace.
  • UniCredit Bank na začátku ledna snížila minimální úrokové sazby u účelových hypoték o 0,1 procenta – sazby začínají při roční fixaci na 2,29 procenta, při pětileté na 2,49 procenta, při desetileté na 2,59 procenta. Jiné úvěry naopak zdražila: u kombinované hypotéky sazby nově začínají na 2,49 až 2,79 procenta, v závislosti na délce fixace, u neúčelových (amerických) hypoték na 3,99 procenta. Víc o sazbách tady.

Vyberte si nemovitost

Výběr nemovitosti.
Zdroj: Shutterstock.com

Hledáte dům nebo byt snů a nemůžete nalézt ten pravý? Nebo potřebujete najít pronájem? Vyzkoušejte náš katalog nemovitostí, při jehož tvorbě jsme se spojili s předním českým portálem Bezrealitky.

Reality Peníze.cz

  • Fio banka upravila sazby hypoték při fixaci na čtyři roky a pět let: v obou případech minimální sazby nově dělají 1,58 procenta místo dřívějších 1,78. Víc hledejte tady.
  • Hypoteční banka zvýšila minimální úrokovou sazbu hypoték s tříletou fixací z 2,49 procenta na 2,59 procenta. Podrobnosti najdete tady.
  • Expobank hypotéky mírně zlevnila: úrokové sazby nově začínají u účelových hypoték na 4,09 až 4,7 (podle doby fixace), u amerických hypoték na 6,55 až 8 procentech. Banka ale už nové hypotéky nesjednává, změny se dotknou již čerpaných úvěrů. (Sazebník)
  • Wüstenrot hypoteční banky hypoteční úvěry podražily. Minimální sazby hypotéky na vlastní bydlení se pohybují v rozmezí 2,14 až 4,44 procenta podle LTV a délky fixace. U neúčelových hypoték začínají na 4, 09 procenta. (Sazebník)
  • Českomoravská stavební spořitelna na začátku ledna zlevnila nezajištěné úvěry o 0,3 procenta, nové úrokové sazby začínají na 3,8 procenta. Víc tady. ČMMS také mírně snížila úrokové sazby u meziúvěrů. U meziúvěru KREDIT START je základní roční úroková sazba nově 5,8 procenta, u KREDIT PLUS 4,8 procenta, u KREDIT MAX 4,6 procenta a u KREDIT REFIN 4,8 procenta.
  • Wüstenrot – stavební spořitelna proměnila původně časově omezenou akci ve standardní nabídku, i když s nižším limitem: na koupi družstevního bytu teď nabízí úvěr bez zajištění nemovitostí až ve výši 1,5 milionu (když žádají dvě osoby) nebo 750 tisíc (když žádá jednotlivec).
  • Raiffeisen stavební spořitelna nabízí zájemcům o zajištěný úvěr prémii čtyři tisíce korun – dosáhnou na ni klienti spořitelny i jejich příbuzní a známí, kteří zvažují koupi nového bydlení. Nárok na odměnu vzniká při sjednání úvěru typu HYPOsplátka a předložení dárkového voucheru. Současní klienti voucher dostanou s ročním výpisem. Ostatní můžou navštívit poradenské místo nebo kontaktovat poradce spořitelny. Akce poběží do konce března 2018, čerpání úvěru musí začít nejpozději do posledního června letošního roku.
  • Modrá pyramida garantuje úrokovou sazbu 4,99 procenta ročně u Rychloúvěru – žádost o úvěr ale musíte podepsat nejpozději druhého března a doručit na centrálu stavební spořitelny nejpozději devátého března.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

20. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Stejným tempem jako minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu na 5,75 procenta počínaje 21. březnem. Jde o nejnižší hodnotu od... celý článek

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

12. 2. 2024 | Olga Skalková | 5 komentářů

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

Loňský rok ovládla Hypoteční banka, když po čtyřech letech předběhla svého největšího konkurenta. Česká spořitelna zůstává jedničkou v celkovém objemu splácených hypoték.

Partners Financial Services