Dluhopisy EMTC: Tomáš Bárta je v úpadku, soud povolil oddlužení

pk | rubrika: Aktuality | 10. 12. 2019

Na podnikatele Tomáše Bártu, který svým věřitelům dluží přibližně 134 milionů korun a jeho firma EMTC pak dalších téměř 800 milionů korun, prohlásil Městský soud úpadek. Informovala o tom Eliška Skřivanová z webu RizikoveDluhopisy.cz.

Vedle úpadku soud rozhodnul i o povolení oddlužení. „Finanční prostředky Bártových věřitelů jsou nyní ve velkém ohrožení, protože tím se dává dlužníkům možnost vyhnut se splacení většiny svých závazků,“ upozorňuje Skřivanová.

Věřitelé mají nyní dva měsíce na přihlášení svých pohledávek. Zároveň byli Městským soudem vyzváni, aby ve lhůtě do sedmi dnů od zveřejnění zprávy pro oddlužení v insolvenčním rejstříku případně navrhli konání schůze věřitelů, kde společně rozhodnou o způsobu oddlužení.

Podle Bárty to ale automaticky neznamená, že věřitelé nebudou uspokojeni. Zmíněné částky se navíc v rozsahu 65 milionů korun překrývají.

„Paní Skřivanová vybírá pouze skutečnosti, které účelově vytrhuje z kontextu. Zjevně nečetla můj návrh na oddlužení, v němž se uvádí, že mým předpokladem je uspokojení věřitelů v plném rozsahu nikoliv formou vydělaných finančních prostředků, ale především zpeněžením majetku prostřednictvím insolvenčního správce. Hodnota toho majetku je pak v příloze návrhu na oddlužení uvedena přepokládanou částkou 1,3 miliard," napsal Bárta agentuře ČTK.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

8. 3. 2024 | Martin Mašát | 1 komentář

Podílovým fondům se daří. Akcie jedou na vlně technologií

Zatímco akciím pomáhá až nekritická víra v budoucnost umělé inteligence, ceny dluhopisů poslalo nahoru rozhodnutí České národní banky.

Podílové fondy v zeleném. Investoři čekají další růst

6. 2. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy v zeleném. Investoři čekají další růst

Inflace ve světě klesá, centrální banky sníží převysoké úrokové sazby a aspoň americká ekonomika hrubě produkuje. Investorům to k dobré náladě stačí a cenné papíry jsou stále cennější:... celý článek

Creditas spouští aplikaci pro jednoduché investice. Cílí na masy

2. 2. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Creditas spouští aplikaci pro jednoduché investice. Cílí na masy

Skupina Creditas má novou aplikaci pro zájemce o investování na světových trzích. „Aplikace Max Invest stojí na co největší jednoduchosti a srozumitelnosti,“ říká manažerka projektu... celý článek

Partners Financial Services