Není důchod jako důchod

Vážná choroba, úraz či zdravotní postižení může člověka vyřadit dlouhodobě z pracovního procesu. Pokles práceschopnosti pak rozhoduje o tom, zda bude žadateli přiznán částečný nebo plný invalidní důchod.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 1. 2010 10:38, rouzmana

Vážení je vidět že nevíte o čem píšete ,řešíte něco o čem nemáte šajn. jsem po dvou operací páteře a opravdu mám dny ,jak já říkám že bych mohla skáy lámat ,bohužel většinu času jsem ráda že chodím. Plně chápu že kdyš nás někdo vidí že pracujem tak jsme jen vyžírkové, nikomu nepřeju aby si musel projít tím co mi !

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

27. 1. 2010 23:27, Ela

Simulantů v tomto státě je až příliš. Taky znám takových hodně, kteří pobírají invaliditu a shání přáce na černo, a to dělají jakoukoliv praci . Odhazují sníh ze střech, staví nové střechy atd. Dělají ze sebe strašně nemocné, a ve skutečnosti jsou simulanti, kteří hrabou peníze a okrádají druhé, na daních , na sociál. zabezpečení atd.

-21
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 28 komentářů)

4. 10. 2018 18:01 | emilka

Chápu,že je hodně nemocných a důchod si zaslouží.Znám al epřípad,kde si paní neustále vymýšlí.A když to jinak nejde,tak začala chodit na psychiatrii.Zkrátka se snaží důchod vytřískat za každou cenu. V minulosti vyžadovala lázně a všelijaké ozdravné pobyty,protože ji to prý hodně pomáhá a nemůže bez toho existovat.Na jaře ji důchod sebrali,posléze jela na ozdravný relaxační pobyt na měsíc- na pojišťovnu a světe div se - vůbec jí to letos nepomohlo a je na tom ještě hůř.Odvolává se jak může,heká a heká.Potřebovala by zhubnout asi 50kilo,ale to není prý není tím.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

19. 3. 2018 4:41 | Zdenka

Nejhorši co může být je socialka když opravdu dělat nemůžete a nemáte penize na jídlo a zaměstnanec SSZ ve vás vidí vyžírku hazí vam klacky pod nohy a vy se cítíte jak nejhorší póvl pracovník zneužívá mé psychicke nemoci a pak mě nasměruje špatným směrem prostě beznaděj on když pak řekne já jsem si to neuvedomil vlastne jste odkazani na pracovníka SSZ který má být erudovaný ve svém oboru a ono houby
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 10. 2017 11:06 | Zuzana

Dobrý den. Jsem invalidní 1.stupně. Je mi 56 let. Do února 2018 budu vedená na ÚP. Pak již nechci pracovat. Mám odpracováno 42 let. Jak se mi bude vypočítávat starobní důchod. Z průměru nebo z toho co jsem si za 42 let vydělala? Děkuji.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

18. 1. 2017 1:53 | Jozef Rafael

Pochazim zo slovenska a vsak ma maminka z Ceskej Republiky kde sa aj narodila. Chtel bych se zeptat. 1)Ma maminka se narodila v CZ v roku.1951. 2)V roku 2013 sme se pristehovaly do Anglije-Liverpool. 3)V roku 2013 maminka prekonala tesky operacny zakrok kde jej v hlave praskla zilka a mnela krvaceny do mozgu nastesty to prezila. 4)Od te doby tady zijeme. 5)Maminka tady pobira invalidny duchod 416L mesicne. 6)A taky ja ako jeji opatrovnik 250L mesicne. 7)Zadne ine penize ako duchodkine nepobira. 8)Chtel bych se zeptat mam v planu se z maminkou odcestovat spet do Ceskej Republiky a vibavit jej starobny duchod na co ma vzhledem veku narok,a vsak nevim jesly je to mozny jelikos zde pobirala jenom invalidny duchod.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 5. 2016 10:23 | Jiří

Je to stručné a jasné. Sám jsem invalida a mám zdravotní problémy více než 20let,nemohu jsi přivydělat neboť jde neustále unaven a mám motolice. Přesto bych navrhoval aby se zajistilo více chráněných dílen,je dost lidí kteří by chtěli zpracovat a pracovali by rádi.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

26. 7. 2015 13:40 | ALES VIT

DOBRI DEN NEJSEM ZADNY PISALAK MNELSEM VAZNY URAZ ALE ZAPLAPANBUCH ME DALI DO HROMADI MAM 2 A MUZUSI PRIVIDELAVAT ALE SOTVO STIM POKRIJI NAKLADI . ALES VIT
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 6. 2015 23:57 | Vendula

Dobrý den, chtěla bych se vážně zeptat, jak se stanu alespoň částečně invalidní, aby se o mě nemusely starat druzí? Má kamarádka má vyhřezlou ploténku, nic jí nebolí, chodí do práce, kde jí nic neomezuje a je přitom invalidní a žádat o to nemusela jen proto, že plotýnka je známá jako bolestivá a vážná nemoc. Zatímco já trpím i na silných lécích, neustále omezuji všechny kolem sebe a nemám nárok na nic. Nejsem schopná již několik let udržet si práci, dnes už nejsem schopná ani pracovat déle než týden v měsíci, protože se mi nemoc po operacích rozjela i do dalších orgánů. Bohužel má nemoc je zatím málo probádaná a pro invaliditu netypická. Nemluvě o tom, že u každé pacientky má jinou formu a může tak být zcela malicherná i velmi vážná a všude se počítá s tou první variantou. Navíc se asi těžko prokazuje, jak vážné jsou například bolesti u konkrétní pacientky, apod. Nemoc se jmenuje Endometrioza, v mém případě už je prokazatelně neléčitelná jinak, než operací. Bohužel nemoc se v ještě horší míře vrací po každé operaci, a to dříve, než domarodím. Proto mi nezbývá, než se s nemocí snažit přežít, neustále trpět a chodit na operace až když je to ohrožující pro další orgány. Bojíme se dalších operací i proto, že od poslední operace mám aritmii srdce. Již 5 let se o mě stará bohužel blízké okolí a já si neudržím ani obyčejné brigády a nerozumí mi ani na úřadu práce. Jak se mám o sebe postarat? Proč mi ještě žádný lékař nenabídl, že bych měla být invalidní? Kam se mám obrátit a je vůbec šance, že mi stát finančně pomůže? Momentálně mi nikdo nezaplatí ani zdravotní pojištění, jelikož na úřadu práce se s tímto problémem nedá vydržet a raději dobrovolně odcházím. Nikdo to prostě nebere vážně. A tím že nejsem nikde vedená, tak vlastně technicky vzato nejsem nemocná, protože proč by lékař řešil, že jsem neustále v nemocnici, když nemám práci? Budu VELMI VDĚČNÁ za radu.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

11. 2. 2015 18:49 | barca

Pridam se k diskuzi znam osobne a denne jsem s nimi ve styku cela 4 clenna rodina v ID podle me ma narok jen jeden z nich predkladali falesna potvrzeni o tom kde vsude pracovali vsichni po nocich na cerno pracuji a ani jednomu z nich nic neschazi zijou si jak v bavlnce k tomu jeden z nich zije s druzkou s ditetem ve spol.domacnosti a ona zdima stat jako chudinka samozivitelka zvracela bych z nich jsou liny jak vsi a ta prace v noci penize na ruku a hlidaji maringotce zahradu.No z nasich dani to se tezko travi....
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 1. 2014 12:04 | Lucie

Dobrý den chtěla jsem se zeptat.Pobírám částečný invalid. důchod pracuju na částečný úvazek 4 hodin denně.Mám 50% prac. neschopnost.Můj dotaz teda zní mohla bych mít normální 8 hodinovou směnu nebo je to pro mě nereálné.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

21. 5. 2012 11:54 | tomecek frantisek

vypocet invalidni duchodu 2,stupne z 3,stupne invalidity a to z castky 12862. korun dekuji
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 1. 2012 21:41 | Zdenka

Dobry den, prosím, mám dotaz, mám cid.a pracuji jen na čtyři hod. Pocita se mi to na starobní důchod jako cely den? Dekuji za odpověd.
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

10. 1. 2012 10:03 | Alena

dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jsem od roku 2008 částečn invalidní důchodce, v roce 2009 a 2010 jsem měla celou dobu nemocenskou a v roce 2011 jsem se pokusila podnikat na vedlejší pracovní poměr, jelikož můj zdravotní stav mi nedovoluje tuto práci vykonávat, přerušila jsem v roce 2012 živnost. chtěla jsem se zeptat, pokud se nepřihlásím na úp. budu muset platit cocialni, zdravotní a důchodové pojištění a jak se mi to bude počítat do starobního důchodu,,a pokud se přihlásím na up. z čeho se mi bude vyměřovat podpora v nezaměstnanosti? děkuji
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2011 16:06

Citace - Eva / 04.12.2011 16:01

Dobrý den ,byla jsem v plném inv.důch.byl mi přiznán poklas pracovní neschopnosti celkem 70% Jsem po operaci páteře s velkou epidurální fibrosy prakticky se nepředklonim do zadu ani trochu,mám velké bolesti s neurotopatickou slžkou,11let chodím pravidelně k lékařům je to chronické tak že užívám už opiáty a jiné utišující léky.Nyní mi plný inv.důch.odebral posudkový lékař na stupen 1 tak že mě prkticky poslal do práce jak tu píšete ztoho se asi žít nedá.Léky jsou silné tak že jsem ponich unavená a ospalá ,malátná a s tím si mám najít práci? Ti co trpí bolestí ví očem tu píšu nedovedu si to představit . Můj stav se spíše zhoršuje a přesto nedosáhnu na tu tabulku do které bych se měla vejít, je to postavené na hlavu lékaři nám pomáhají tu bolest zvládat mě už 11 let.Za deset minut bylo rozhodnuto o částečném důch. Prý si mám najít lehkou práci,a léky upravit!opiáty beru už 5let Je mi ztoho smutno,lidé kteří si to nezavinili sami musí trpět proto že nesplnují zákon .Píšou podle zdravotního stavu a myslím že to tak není.Prosím kdo máte tu to skušenost odepište , a nebo mi poradte co mám dělat?Eva
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2011 16:01 | Eva

Dobrý den ,byla jsem v plném inv.důch.byl mi přiznán poklas pracovní neschopnosti celkem 70% Jsem po operaci páteře s velkou epidurální fibrosy prakticky se nepředklonim do zadu ani trochu,mám velké bolesti s neurotopatickou slžkou,11let chodím pravidelně k lékařům je to chronické tak že užívám už opiáty a jiné utišující léky.Nyní mi plný inv.důch.odebral posudkový lékař na stupen 1 tak že mě prkticky poslal do práce jak tu píšete ztoho se asi žít nedá.Léky jsou silné tak že jsem ponich unavená a ospalá ,malátná a s tím si mám najít práci? Ti co trpí bolestí ví očem tu píšu nedovedu si to představit . Můj stav se spíše zhoršuje a přesto nedosáhnu na tu tabulku do které bych se měla vejít, je to postavené na hlavu lékaři nám pomáhají tu bolest zvládat mě už 11 let.Za deset minut bylo rozhodnuto o částečném důch. Prý si mám najít lehkou práci,a léky upravit!opiáty beru už 5let Je mi ztoho smutno,lidé kteří si to nezavinili sami musí trpět protože nesplnůjí zákon .Píšou podle zdravotního stavu a myslím že to tak není.Prosím kdo máte tu to skušenost odepište , a nebo mi poradte se sevou skušeností .Eva
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

30. 6. 2011 16:08 | amalka

přesně tak já mam plny invalidni duchod od 18let taktez a koukam ze inv.duchod musi dosahovat vyse aspon 9.700 tak kde je mam? mam plne postizene klouby, oči,a jeste k tomu silnou osteoropozu tak kde mam ty penize?sem rada jak ujdu do obchodu a z obchodu a jak rika pani Renata bud bydlet u maminky nebo si najit pritele ktery bude platit i za vas neni to opravdu hloupe? hlavne ze ti smejdi na hrade si hrabou do svych kapes a jsou vysmati a jeste si dovoli poslat slozenku s cislem uctu abychom snizily jejich bilionovy schodek ktery maji at si snizi svoje platy a nemusi si vozit prdele v mercedesech a bude hned plno penez na vsechno...
+8
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 1. 2011 22:55 | Renata

nezlobte se ale někteří ivalidé musí pracovat,protože jim byl dán plný duchod 3600!!!!Tak potom kde je něco shnilého???
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

27. 1. 2011 22:50 | renata

Dobrý den,přečetla jsem si tady článek a ted vubec nevím kde je pravda.Jedná se o článek-Aby zákon nebyl příliš tvrdý k takzvaným „invalidům z mládí“ – zejména zdravotně postiženým, kteří jsou invalidní ještě před dosažením 18 let, stanovuje pro ně jednotnou výši důchodu, který se vypočítává ze státem stanoveného ukazatele a činí letos zhruba 9.700 korun. Tato hranice se pak týká také invalidů mladších 28 let, u kterých musí jejich vypočtený invalidní důchod dosahovat alespoň této výše.
Má dcera 23 let,je plně invalidní,do svých 19 let chodila na školu,poté od srpna do srpna pracovala.od září byla na pracáku a v listopadu jí selhaly ledviny a dostala duchod.Byla jsem otřesena jaká směšná častka jí byla dána-3600kč!!!!!!!Bydlí u mě a starám se o ní,protože by jinak skončila na ulici a umřela hlady!!!!!!!!!!!!!!!!
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

6. 2. 2010 17:05 | Iva

Myslím že dobře víme,o čem je řeč.
-4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 1. 2010 10:38 | rouzmana

Vážení je vidět že nevíte o čem píšete ,řešíte něco o čem nemáte šajn. jsem po dvou operací páteře a opravdu mám dny ,jak já říkám že bych mohla skáy lámat ,bohužel většinu času jsem ráda že chodím. Plně chápu že kdyš nás někdo vidí že pracujem tak jsme jen vyžírkové, nikomu nepřeju aby si musel projít tím co mi !
+29
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

28. 1. 2010 11:37 | ruzena

plně souhlasim
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Stránka 1/2

Předchozí

1

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Martin Stropnický

umělec a politik

Eduard Kučera

podnikatel, Avast

Martin Stropnický
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Eduard Kučera
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services