Rodičovský příspěvek si můžete rozložit až do čtyř let věku dítěte, ale rodičovská dovolená trvá nejvýš do jeho tří let. Co když chcete nebo potřebujete zůstat doma s dítětem déle? Hrozí vám výpověď v práci? O jaké jistoty přijdete?
Diskuze
Další příspěvky v diskuzi 5 komentářů
22. 5. 2019 | 17:49
Rodičovská dovolená se týká jen zaměstnanců a OSVČ. Rodičovský příspěvek pobíráte jako státní pojištěnec. Pojišťovně se hlásí délka pobírání příspěvku. Oni Vás pak automaticky na tu dobu zařadí jako státního pojištěnce. Změnu délky pobírání příspěvku nahlásíte pojišťovně.
0
Líbí
Nelíbí
Reagovat
21. 5. 2019 | 11:26 | Romelie
synovi jsou za měsíc 3 roky. Mohu ještě zažádat o prodloužení na 4 roky a dosáhnu tak příspěvku a být s ním tak déle doma?
0
Líbí
Nelíbí
Reagovat
20. 5. 2019 | 09:02
Dobrý den, být maminkou na rodičovské dovolené s 3 letým dítětem není úplně jednoduché. Sama to mám podobné. Syn bude mít 3 roky v červnu a do školky je přijatý od 1.9., takže 3 měsíce ještě musíme být spolu doma (hlídání žádné nemám). Naštěstí mé zaměstnání neskončilo a budu si žádat o neplacené volno. U Vás je to horší. Určitě byste si měla zajít na zdravotní pojišťovnu, když budou synovi 3 roky a tam nahlásit, že pobíráte rodičovský příspěvek. Oni si Vás podle toho zařadí do příslušné kategorie. A nebo se přihlásit na zdravotní pojišťovně jako osoba bez zdanitelných příjmů, platit si měsíční pojistné a být doma jak dlouho chcete - ale bez peněz :-(
0
Líbí
Nelíbí
Reagovat
16. 5. 2019 | 08:50 | Pogi
V těhotenství jsem měla problémy a musela jsem nastoupit na nemocenskou.Zaměstnavatel mi neprodloužil pracovní smlouvu, tudíž se nemám kam vrátit. Podle článku mám nárok na pobírání rodičovského příspěvku do 4 let, ale rodičovská dovolená je pouze do 3 let dítěte. Syn půjde kvůli určitým okolnostem do školky až ve 3,5 letech. Tím pádem si takto chci rozložit i příspěvek, ale kde se mám nahlásit, když mu budou 3 roky, když mi tedy údajně v té době skončí rodičovská dovolená?
+1
Líbí
Nelíbí
Reagovat
15. 5. 2019 | 14:53 | ppagani
Kdo si chce pořídit největší životní štěstí, dítě, měl by ho uživit ze své práce a ne spoléhat na ostatní. To platí především pro etnikum.
-5
Líbí
Nelíbí
Reagovat
1/1
Vložit komentář
Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas.
Další informace.
Chcete být s dítětem doma déle? Co dělat, když rodičovská dovolená nestačí
Rodičovský příspěvek si můžete rozložit až do čtyř let věku dítěte, ale rodičovská dovolená trvá nejvýš do jeho tří let. Co když chcete nebo potřebujete zůstat doma s dítětem déle? Hrozí vám výpověď v práci? O jaké jistoty přijdete?
Diskuze
Další příspěvky v diskuzi 5 komentářů
22. 5. 2019 | 17:49
21. 5. 2019 | 11:26 | Romelie
20. 5. 2019 | 09:02
16. 5. 2019 | 08:50 | Pogi
15. 5. 2019 | 14:53 | ppagani