Očima expertů: Až Británie poví Unii své good bye

Ondřej Tůma | rubrika: Očima expertů | 4. 12. 2015 | 6 komentářů
Stále víc Britů je pro vystoupení ostrovního království z Evropské unie. Co by to pro Unii znamenalo? Jaké důsledky by „brexit“ měl pro ekonomiku Velké Británie i kontinentu? Ptáme se státního tajemníka pro evropské záležitosti Tomáše Prouzy, europoslance Petra Macha, šéfa české Saxo Bank Pavla Drahotského a dalších osobností.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

5. 12. 2015 8:49, Vojtěch Čermák

Hned v úvodu musím říct,že plně souhlasím s panem Šurou.EU vedou pohlaváři z různých států a největší státy plně platícím fondem do věčně prázdného a hladového pytle jsou právě i Angličané.Cameron už několikrát dal avízo,že se mu hodně věcí nelíbí a pokud se nezmění,vystoupí Anglie z unijního celku.
V jednom má Cameron pravdu,unii vedou neználci a manipulanti,což ukázal všeobecný rozruch v obchodní sféře,kdy EU nařizovala kdo ,kolik a za co,což si nemůžou dovolit ani USA ve své unii států.Každý stát má svou vládu,která je odpovědna svému lidu a ne parlamentu a presidentu EU.Bohužel některé vlády to vidí jináč a proto vystřízlivěli až bohužel při rozdělování migrantů v Evropě,což je daleko největší hloupost EU.Zvláště potom komise parlamentu EU jsou na tom velmi bídně,vymýšlejí věci jen proto,aby ukázali nějakou aktivitu,ale že to škodí celé unii,tak to je už nezajímá,hlavně,že něco vymyslí a schválí-vždycky se to může prý nějak zrušit,nebo neplnit.
Jediné,co EU vymyslela jsou sankce,ale sankce které míst toho,aby umravňovali spíše škodí celku jako takovému.Například Česká republika byla velkým dodavatelem cukru,chmele,piva,hydraulickýc hprvků,nástrojů v strojírenském průmyslu a lékařství.
Díky EU cukrovary byly zrušeny,chov skotu byl zrušen-v současnosti se obnovuje v J.Č.,strojírenská výroba se pomalu opět rozjíždí s velkými ztrátami a problémy,textilní výroba je zrušena a zlikvidována,poslední tečkou bylo zrušení OP Prostějov(a to je jen malý kousíček,státeček ČR),natož potom Velká Británie,která měla veškeré zastoupení průmyslu,jako první začala spolupracovat s Čínou,kde viděla obrovský potenciál a přesto EU ji chtěla omezovat ve svém podnikání.Minulý i současný předseda vlády měl hodně práce a vysvětlování,proč Anglie neuposlechne takovou,či onakou výzvu komise EU,která byla v rozporu s jejich ústavou,či královským dekretem.A to je to,proč chce Cameron vystoupit z EU,protože jej
EU stahuje,musí platit spoustu Liber nenávratně pryč a v podstatě si sami hradí své náklady na hospodaření.Peníze,které strká do společného pytle a není jich málo,může využít jistě hodnotněji než s celou EU.
EU dokázala i v současnosti,že není dobrým celkem,že lidé pracující v tomto slepenci nejsou na svém místě,pracují velmi špatně,nezávisle na okolí a spíše jen teoreticky.To vysoce škodí prosperitě všech zemí v EU a konec konců sama EU si pod sebou podřezává větev.Výstupem EU bychom se osamostatnili tvrdí Cameron a má plnou pravdu.Velká Británie nepotřebuje přívěšek v podobě 27 států,ona může být samostatná,soběstačná a opět může rozvinout jako v 16 století své námořní obchody.To znamená snížení nezaměstnanosti,zvýšení produkce státu na obchodní bázi.

+15
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 6 komentářů)

7. 12. 2015 14:08 | V.Mlich

Obávám se, že pravdu bude mít pan Kovanda, t.j. Cameron se z brexitu ještě vykroutí, a rozpad EU bude pak o to drsnější. Jinak si myslím, že by bylo fair, kdyby před referendem britové měli k dispozici návrh smlouvy o vystoupení, aby bylo jasnější, které nitě se zpřetrhají, a co se nezmění.
+10
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2015 8:49 | Vojtěch Čermák

Hned v úvodu musím říct,že plně souhlasím s panem Šurou.EU vedou pohlaváři z různých států a největší státy plně platícím fondem do věčně prázdného a hladového pytle jsou právě i Angličané.Cameron už několikrát dal avízo,že se mu hodně věcí nelíbí a pokud se nezmění,vystoupí Anglie z unijního celku. V jednom má Cameron pravdu,unii vedou neználci a manipulanti,což ukázal všeobecný rozruch v obchodní sféře,kdy EU nařizovala kdo ,kolik a za co,což si nemůžou dovolit ani USA ve své unii států.Každý stát má svou vládu,která je odpovědna svému lidu a ne parlamentu a presidentu EU.Bohužel některé vlády to vidí jináč a proto vystřízlivěli až bohužel při rozdělování migrantů v Evropě,což je daleko největší hloupost EU.Zvláště potom komise parlamentu EU jsou na tom velmi bídně,vymýšlejí věci jen proto,aby ukázali nějakou aktivitu,ale že to škodí celé unii,tak to je už nezajímá,hlavně,že něco vymyslí a schválí-vždycky se to může prý nějak zrušit,nebo neplnit. Jediné,co EU vymyslela jsou sankce,ale sankce které míst toho,aby umravňovali spíše škodí celku jako takovému.Například Česká republika byla velkým dodavatelem cukru,chmele,piva,hydraulickýc hprvků,nástrojů v strojírenském průmyslu a lékařství. Díky EU cukrovary byly zrušeny,chov skotu byl zrušen-v současnosti se obnovuje v J.Č.,strojírenská výroba se pomalu opět rozjíždí s velkými ztrátami a problémy,textilní výroba je zrušena a zlikvidována,poslední tečkou bylo zrušení OP Prostějov(a to je jen malý kousíček,státeček ČR),natož potom Velká Británie,která měla veškeré zastoupení průmyslu,jako první začala spolupracovat s Čínou,kde viděla obrovský potenciál a přesto EU ji chtěla omezovat ve svém podnikání.Minulý i současný předseda vlády měl hodně práce a vysvětlování,proč Anglie neuposlechne takovou,či onakou výzvu komise EU,která byla v rozporu s jejich ústavou,či královským dekretem.A to je to,proč chce Cameron vystoupit z EU,protože jej EU stahuje,musí platit spoustu Liber nenávratně pryč a v podstatě si sami hradí své náklady na hospodaření.Peníze,které strká do společného pytle a není jich málo,může využít jistě hodnotněji než s celou EU. EU dokázala i v současnosti,že není dobrým celkem,že lidé pracující v tomto slepenci nejsou na svém místě,pracují velmi špatně,nezávisle na okolí a spíše jen teoreticky.To vysoce škodí prosperitě všech zemí v EU a konec konců sama EU si pod sebou podřezává větev.Výstupem EU bychom se osamostatnili tvrdí Cameron a má plnou pravdu.Velká Británie nepotřebuje přívěšek v podobě 27 států,ona může být samostatná,soběstačná a opět může rozvinout jako v 16 století své námořní obchody.To znamená snížení nezaměstnanosti,zvýšení produkce státu na obchodní bázi.
+15
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2015 16:07 | Mahoja Kotyč

... na rozdíl od tebe inteligent.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2015 15:35 | rozhodci

jsem hugo a hugo je ...
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2015 14:05 | Hugo

Držet při životě slepenec, jehož mimo realitu žijící představitelé mají idiotské nápady, jako vzít mezi sebe Evropě od pradávna nepřátelský turecký stát, je absolutní nesmysl.
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2015 7:05 | Timy

Rozpad je nezvratným osudem všech socialistických utopií - od Třetí říše přes Sovětský svaz až k EU. Otázkou tudíž není, zda se EU rozpadne, ale kdy se tak stane. Brexit může tento proces významně urychlit.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Petr Dvořák

ředitel České televize

Aleš Michl

ekonom

Petr Dvořák
ÚSPĚŠNOST
50,00 %

z 2 duelů
×
Aleš Michl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services