Petr Kursa: Bankovní služby? Pořád jezdíme ve stodvacítce

Ondřej Tůma | rubrika: Rozhovor | 23. 7. 2011 | 9 komentářů
Největší hráči bankovního trhu si nás vychovávají tak, abychom nechtěli nic nového. A jelikož je to s naší finanční gramotností bledé, nemají s tím moc práce. „Jestliže nemáme ponětí, co všechno můžeme dostat, tak to prostě nežádáme,“ říká pro Peníze.cz výkonný ředitel společnosti Sardis Petr Kursa.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 7. 2011 22:02, milan

K Vašemu dotazu mám pouze jednu připomínku.
Kdy to bude? no přeci nikdy, protože od prezidenta až po posledního bankovního úředníka by byli všichni zavřeni a to uznáte že by p. ministr financí neunesl, že by musel schodek státního rozpočtu několikanásobně prohloubit, protože by musel do věznic napumpovat mnoho peněz, které by byly přeplněny.

+6
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 3. 2015 6:46, Marcela Šínová

Píšu zde jen svůj názor - a hodně lidí se mnou nemusí souhlasit.
Když jsem přes svůj odpor absolvovala školení na finančního poradce u společnosti Partners, tak i když jsem udělala závěrečné zkoušky a to mi při tom mozek málem vystřelil z hlavy, tak píšu zde následující:

Finanční negramotnost lidí v naší republice je obrovská. A teď uvedu konkrétní případy - některé i z vlastní zkušenosti. Hodní a pitomí lidé půjčují peníze jiným lidem, kteří jsou nespolehliví - často se jedná o podvodníky, kteří na Vás udělají takové divadlo, že při jejich odchodu jim dáte vše z vlastní ledničky, veškerou hotovost ze své peněženky a ještě jim další peníze pošlete na účet. Tyto peníze již nikdy neuvidíte (jídlo z ledničky byl samozřejmě dar - protože ti lidé, co hráli to divadlo za Vámi přišli hladoví, povídali o svých chudácích dětech, kteří také mají hlad a další....) Ještě jsem zapomněla - takovým lidem samozřejmě také dáte svoje cigarety, pokud kouří, aby nestrádali po žádné stránce, a doma jim nabídnete pivo, panáka nebo víno anebo prášky na uklidnění, aby se Vám přímo u Vás nezhroutili. Za toto Vaše dobrodiní se nikdy nedočkáte toho, že by Vám alespoň pomohli s těžkým nákupem.

Hodně velmi dobře finančně situovaných lidí (např. naše hokejová a fotbalová reprezentace) půjčují také peníze svým kamarádům, namísto toho, aby je dobře investovali - například do zajímavého projektu, který jim zajistí, že do konce života už nebudou muset pracovat anebo se honit po hřišti nebo po ledě, kde samozřejmě občas dostanou do drž... /omlouvám se za ten výraz/ - nebo tam přímo mohou umřít - proříznutí tepny na krku bruslí, nebo infarkt přímo na hřišti.
Dalším velkým nebezpečím jsou pro lidi finanční poradci!!!!
Pro svůj vlastní profit (body) radí klientům, aby si peníze uložili do různých fondů. Těmto finančním poradcům je úplně jedno, co těm chudákům klientům poradí. Nenesou za to žádnou zodpovědnost - a navíc - dostanou za to peníze - a nemalé.
Jako proškolený finanční poradce mohu poradit lepší metodu - dejte si raději peníze do matrace. Nesmíte ale poté vyluxovat a vysypat popelník do koše, kam jste předtím vyhodili to vyluxované smetí. A to je z vlastní nedávné zkušenosti - mohli jsme vyhořet, ale naštěstí jsme byli doma, takže vše spravilo důkladné větrání. Měla jsem jen obavy, že mi chcípnou květiny, které tak miluju - bála jsem se, že mi nastydnou. Naopak - obdivuji solidní finanční poradce, jako je ta moje - nebudu jmenovat - reklama se dělat nesmí. Tato finanční poradkyně dělá hlavně vše pro lidi a nenutí jim další zbytečné finanční produkty. V této práci je naprosto dokonalá a trpělivá i vůči klientům, kteří jsou na ní - a teď použiju ten správný výraz - HNUSNÍ A VYCHYTRALÍ. Často si tito klienti nechají poradit a pak - jdou jinam, KDE SI NECHAJÍ VNUTIT TY ZBYTEČNÉ FINANČNÍ PRODUKTY!!!!
Co se týče korupce, tak ta je v ČR naprosto bezmezná. Já sama podporuji psychicky i fyzicky člověka, který se stal obětí JUSTIČNÍ MAFIE! Že u nás v republice justiční mafie není - to byste se velmi divili. Kvete a kvete - a ničí bezbranné lidi, kteří díky této justiční mafii nemají ani na zaplacení soudních poplatků a na dobrého advokáta. Na rohlík samozřejmě také ne.
Mohla bych zde psát donekonečna - ale jako správný podnikatel o tom napíšu knihu - tedy s manželem napíšu knihu - já psát knihy neumím - mám jen ty náměty - a mám jich hodně. Můj manžel je naprosto dokonalý - pomáhá lidem - nezištně, je naprosto úžasný matematik, chemik, fyzik a vynálezce. Také je opravář neopravitelných věcí. Divím se, že ze mne nedostal druhý infarkt - já jsem totiž ničitel všech věcí. A strašná nepořádnice. Vymetání pavouků z naší domácnosti není moje hobby. To raději budu pomáhat lidem, kteří si to opravdu zaslouží - například naše úžasná praktická lékařka a její rodina. Já svého manžela opravdu obdivuji. Jiný by se mnou nevydržel. Nakonec už stručně - říká se - co nechceš, to půjč. A to je stoprocentní pravda!!!

-9
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 9 komentářů)

22. 2. 2021 11:40 | loanoffer22

Do you need this cash for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information Contact Us whatspp Number +91 892 949 0461 Mr Abdullah Ibrahim
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2019 11:30 | lukešová

Nejnebezpečnější jsou jedinci a firmy, kteří dělají opravdu všechno možné. /Ferda mravenec- práce všeho druhu/
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 11. 2019 11:27 | veselá

zřejmě si nědko myslí, že je beztrestný
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

2. 3. 2015 8:10 | Marcela Šínová

CHOVEJTE SE PODLE PRAVIDEL NEBO SE DOSTANETE DO EXEKUCE
Toto není z mé vlastní zkušenosti - naštěstí. Jezdím předepsanou rychlostí, snažím se správně parkovat, neohrožuji jiné řidiče zběsilou jízdou pod vlivem alkoholu a drog. Když musím jet MHD, zásadně nejezdím načerno, včas si pošlu SMS na DPT. Jednou jsem neměla brýle a poslala jsem SMS na DTP. Včas jsem si toho ale všimla, takže žádná pokuta nebyla.
Jedna jízda MHD načerno Vás může přijít na 15.000 Kč. Řešila jsem toto nedávno - u svého klienta.
Pokud špatně zaparkujete, tak se neradujte, když po svém příchodu nenajdete lístek od policie s výzvou, abyste se dostavili na příslušné policejní místo k vysvětlení. Tento lístek, který tam před tím možná byl Vám vzal nějaký vtipálek zpod toho stěrače a hodil do odpadkového koše. A Vy po delším čase dostanete - pokud si nepřebíráte pravidelně poštu v místě svého trvalého bydliště - dopis, který jste opravdu nečekali - OD EXEKUTORA!!! A to už pak nebudete nikde vysvětlovat proč jste špatně parkovali - to už pak budete jen platit - a daleko více, než jste očekávali!!! Penále, poplatek za úkon exekutora apod. A nikdo se s Vámi mazlit nebude. SLUŠNOST A ZODPOVĚDNOST SE OPRAVDU VYPLÁCÍ.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 3. 2015 7:25 | Marcela Šínová

No a nakonec ještě jeden příspěvek - doufám, že mi to nevymažou, protože to není k tématu.
VARUJI VŠECHNY LIDI PŘED FALEŠNÝMI KOMINÍKY!!!!
Český člověk je unikátní subjekt. Dokáže vymyslet spoustu dokonalých podvodů a neustále se v nich zdokonaluje. Např. v televizi uvidí reportáž, že jsou lidé neopatrní a riskují svůj život, když nemají vymetený komín. To je tedy pravda, že takových laxních a neopatrných lidí je hodně. A český člověk okamžitě vymyslí svoji novou podnikatelskou aktivitu - PODVOD!!!
Vydává se za kominíka, hodí Vám lístek do schránky - a Vy se vyděsíte, že se otrávíte nebo vyhoříte, když tomu kominíkovi nezavoláte - tedy - nastává toto: OKAMŽITĚ ZAVOLÁTE A UŽ SE NEMŮŽETE DOČKAT, až ten kominík přijde. Kominík přijde. Vyleze na komín, pak jde do sklepa a projde celou Vaši domácnost. A pak Vám vymete doslova vše, co v té domácnosti máte - např. veškerou cyklistickou a lyžařskou výbavu a další.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 3. 2015 7:11 | Marcela Šínová

Tedy opravdu nejsem žádný spisovatel, ale zapomněla jsem zde napsat o druhotné platební neschopnosti.
Do druhotné platební neschopnosti se často dostávají lidé, kteří svojí usilovnou prací a pílí pomáhají lidem k penězům. Zde bych mohla uvést svého bývalého vedoucího - finančního poradce ze společnosti Partners, který mi dodnes dluží za 3 hypotéky a na moje výzvy nereaguje. Dokonce je v insolvenci - FINANČNÍ PORADCE!!! Opět nebudu jmenovat, nechci škodit lidem. Jako finanční poradce se neživím, nebaví mě to, a metody, které se školí v různých poradenských firmách - i ve společnosti Partners jsou mi naprosto ODPORNÉ. Další už se dozvíte v knize, kterou napíše můj manžel - a já mu budu dodávat ty náměty, které jsem získala za dlouhá léta praxe v jiném oboru, ve kterém pracuji a setkávám se s velkým množstvím lidí.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

2. 3. 2015 6:46 | Marcela Šínová

Píšu zde jen svůj názor - a hodně lidí se mnou nemusí souhlasit. Když jsem přes svůj odpor absolvovala školení na finančního poradce u společnosti Partners, tak i když jsem udělala závěrečné zkoušky a to mi při tom mozek málem vystřelil z hlavy, tak píšu zde následující:
Finanční negramotnost lidí v naší republice je obrovská. A teď uvedu konkrétní případy - některé i z vlastní zkušenosti. Hodní a pitomí lidé půjčují peníze jiným lidem, kteří jsou nespolehliví - často se jedná o podvodníky, kteří na Vás udělají takové divadlo, že při jejich odchodu jim dáte vše z vlastní ledničky, veškerou hotovost ze své peněženky a ještě jim další peníze pošlete na účet. Tyto peníze již nikdy neuvidíte (jídlo z ledničky byl samozřejmě dar - protože ti lidé, co hráli to divadlo za Vámi přišli hladoví, povídali o svých chudácích dětech, kteří také mají hlad a další....) Ještě jsem zapomněla - takovým lidem samozřejmě také dáte svoje cigarety, pokud kouří, aby nestrádali po žádné stránce, a doma jim nabídnete pivo, panáka nebo víno anebo prášky na uklidnění, aby se Vám přímo u Vás nezhroutili. Za toto Vaše dobrodiní se nikdy nedočkáte toho, že by Vám alespoň pomohli s těžkým nákupem.
Hodně velmi dobře finančně situovaných lidí (např. naše hokejová a fotbalová reprezentace) půjčují také peníze svým kamarádům, namísto toho, aby je dobře investovali - například do zajímavého projektu, který jim zajistí, že do konce života už nebudou muset pracovat anebo se honit po hřišti nebo po ledě, kde samozřejmě občas dostanou do drž... /omlouvám se za ten výraz/ - nebo tam přímo mohou umřít - proříznutí tepny na krku bruslí, nebo infarkt přímo na hřišti. Dalším velkým nebezpečím jsou pro lidi finanční poradci!!!! Pro svůj vlastní profit (body) radí klientům, aby si peníze uložili do různých fondů. Těmto finančním poradcům je úplně jedno, co těm chudákům klientům poradí. Nenesou za to žádnou zodpovědnost - a navíc - dostanou za to peníze - a nemalé. Jako proškolený finanční poradce mohu poradit lepší metodu - dejte si raději peníze do matrace. Nesmíte ale poté vyluxovat a vysypat popelník do koše, kam jste předtím vyhodili to vyluxované smetí. A to je z vlastní nedávné zkušenosti - mohli jsme vyhořet, ale naštěstí jsme byli doma, takže vše spravilo důkladné větrání. Měla jsem jen obavy, že mi chcípnou květiny, které tak miluju - bála jsem se, že mi nastydnou. Naopak - obdivuji solidní finanční poradce, jako je ta moje - nebudu jmenovat - reklama se dělat nesmí. Tato finanční poradkyně dělá hlavně vše pro lidi a nenutí jim další zbytečné finanční produkty. V této práci je naprosto dokonalá a trpělivá i vůči klientům, kteří jsou na ní - a teď použiju ten správný výraz - HNUSNÍ A VYCHYTRALÍ. Často si tito klienti nechají poradit a pak - jdou jinam, KDE SI NECHAJÍ VNUTIT TY ZBYTEČNÉ FINANČNÍ PRODUKTY!!!! Co se týče korupce, tak ta je v ČR naprosto bezmezná. Já sama podporuji psychicky i fyzicky člověka, který se stal obětí JUSTIČNÍ MAFIE! Že u nás v republice justiční mafie není - to byste se velmi divili. Kvete a kvete - a ničí bezbranné lidi, kteří díky této justiční mafii nemají ani na zaplacení soudních poplatků a na dobrého advokáta. Na rohlík samozřejmě také ne. Mohla bych zde psát donekonečna - ale jako správný podnikatel o tom napíšu knihu - tedy s manželem napíšu knihu - já psát knihy neumím - mám jen ty náměty - a mám jich hodně. Můj manžel je naprosto dokonalý - pomáhá lidem - nezištně, je naprosto úžasný matematik, chemik, fyzik a vynálezce. Také je opravář neopravitelných věcí. Divím se, že ze mne nedostal druhý infarkt - já jsem totiž ničitel všech věcí. A strašná nepořádnice. Vymetání pavouků z naší domácnosti není moje hobby. To raději budu pomáhat lidem, kteří si to opravdu zaslouží - například naše úžasná praktická lékařka a její rodina. Já svého manžela opravdu obdivuji. Jiný by se mnou nevydržel. Nakonec už stručně - říká se - co nechceš, to půjč. A to je stoprocentní pravda!!!
-9
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

25. 7. 2011 22:02 | milan

K Vašemu dotazu mám pouze jednu připomínku. Kdy to bude? no přeci nikdy, protože od prezidenta až po posledního bankovního úředníka by byli všichni zavřeni a to uznáte že by p. ministr financí neunesl, že by musel schodek státního rozpočtu několikanásobně prohloubit, protože by musel do věznic napumpovat mnoho peněz, které by byly přeplněny.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

23. 7. 2011 11:51 | Lenka

Nojo, souhlasím, že se tu korupční prostředí může trochu zastrašit, když někdo půjde do basy. Ale otázkou je, kdy to bude? Když největší tuneláři dostávají jenom podmínky a symbolické pokuty:-(
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Kolik musíte spořit na?

let
%

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Vladimíra Glatzová

advokátka

František Janeček

producent a podnikatel

Vladimíra Glatzová
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
František Janeček
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services