Zdravotně handicapovaní jdou do boje

Vláda přitvrzuje a připravuje další a další změny a úsporná opatření, která se dotýkají občanů – jednou těch a podruhé oněch. Nyní se zdá, že jsou na řadě lidé se zdravotním handicapem. Ti se obávají, že přijdou o některé dávky a výhody. Proto jdou dnes „do boje“, aby vládě ukázali svůj nesouhlas s úspornými opatřeními. Která to jsou?

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 5 komentářů)

23. 3. 2011 19:30 | miloš

Nevím nelze třeba házet všechny do jednoho pytle, z vlastní zkušenosti znám paní podnikatelku která má plný invalidní důchod,je Osvč a má zaměstnance na které pobírá příspěvek od úřadu práce na každého to dělá 8.500, je zaměstnána jako managerka na sro kterou spoluvlastní a kde na sebe bere od ÚP také příspěvek 8.500, s platem 35.000 , tak asi je v tomto systému něco na palici nebo snad ne ........ten stát v tom má asi pěkný bordel ne???????? Takže at to seberou všem a znovu jim to přidělí .....podle potřeby nebo snad je to problém???????
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2011 20:18 | Karel Hrbek

Teda nevím, o jaké organizaci mluvíte. Já ale vím, že poměr pracovníků v administrativě a pracovníků v přímé péči je jedním z hodně důležitých faktorů při udělování dotace MPSV a kraje a co já vím, většinou se ten poměr pohybuje tak kolem 60 až 70 % pracovníků v přímé péči. A o tom, že firmy a nadace rozdávají a rozdávají, to bych chtěl vidět. Dejte vědět nějaké firmy, které na sociální služby "rozdávají a rozdávají".
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

22. 3. 2011 9:58 | Drahoslav Petrouš

Já si myslím ohledně demonstrace, že účast je velmi zkreslená právě kvůli mobilitě demonstrujících. Měla by se udělat demonstrace na internetu s použitím čísel průkazek ZTP a ZTP/P pro věrohodnost a účast by byla o 99% větší.Je to i můj problém a nemám možnost se někde vyjadřovat na ulici...
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2011 8:54 | Daniel Macoun

Ještě dodatek...Celý sociální systém na mě již několik let působí tak,že se zde vytvářejí různé nesmyslné experimenty,které nejen,že OZP vůbec nepomáhají,ale generují pracovní místa pro naprosto zdravé flákačské parazity,kteří se na sociálním systému přiživují.Nutno dodat,že jsou velice slušně placeni a stát jejich počty neustále navyšuje.Nebo Vám příjde normální,když má organizace poskytující sociální služby v přepočtu 60-70% administrace a sotva 30-40% přímé péče??Každá taková organizace živí něco jako profi žebráky,kteří mají na starosti vysávání zdrojů od firem,fondů,nadací,apod..,kter éčasto nemají ani šainu o tom co dotuje stát a co ne a jistě bohulibě,nicméně neefektivně rozdávají a rozdávají..Ono se to vždy účetně "nějak vykáže"
+5
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

22. 3. 2011 8:32 | Daniel Macoun

No...Jsem zdravotně postižený ve IV stupni a musím říct,že s některými kroky plně souhlasím.Nelíbí se mi nekonstruktivní přístup pana Krásy,který vše odmítá a troufám si tvrdit v zájmu podnikatelské lobby.Podporované zaměstnávání,plně hrazené státem je nesmysl.Firmy na něm vydělávají a dělají si z OZP otroky nebo je zaměstnávají fiktivně!Negeneruje li zaměstnanec,alespoň 30-50% zisku,proč ho zaměstnavatel zaměstnává?!?!Náhradní plnění bych zrušil okamžitě.Vytváření a vyrábění různých primitivních dekorací nebo prodej kancelářských potřeb a pracovních oděvů?Kolik těch firem to se zaměstnáním OZP mysí vážně??Stoprocentně účinější by byla pořádná pokuta pro firmu nezaměstnávající OZP,či jinak nepodporující jejich integraci například podporou jejich vzdělávání.
+6
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet životního minima 2024

Počet členů rodiny

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Ladislav Jakl

bývalý tajemník prezidenta

Jiří Devát

manažer

Ladislav Jakl
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů
×
Jiří Devát
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 0 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services