Hello bank spouští vlastní bankomaty. Chystá je i Equa

Petr Kučera | rubrika: Co se děje | 3. 10. 2019 | 4 komentáře
Mladší banky chtějí ušetřit. Vysoké poplatky za výběr z cizích bankomatů zatím klientům dotují.
Hello bank spouští vlastní bankomaty. Chystá je i Equa

Nízkonákladová Hello bank zprovoznila letos v červnu svůj první bankomat, během léta přidala dalších pět.

K dispozici jsou v pražské, brněnské a ostravské pobočce, v prodejně Alza v pražských Holešovicích, v Baumaxu na pražském Bohdalci a v Obchodním domě Zlín.

„Do konce letošního roku jich plánujeme mít celkem osm až deset,“ upřesnila webu Peníze.cz mluvčí Hello bank Gabriela Pithartová. Přesnější plán dalšího rozvoje bankomatů neuvádí, podle reakcí banky na sociálních sítích se mají postupně rozšířit do všech větších měst. 

Bankomatová síť vzniká ve spolupráci s polskou společností IT Card, která je partnerem BNP Paribas (vlastníka Hello bank) i v jiných zemích. Používá také značku Planet Cash.

O zprovoznění bankomatů mluvili zástupci Hello bank už loni v březnu, do konce roku 2018 jich mělo fungovat padesát a v roce 2020 třikrát tolik.

Anketa

Jak často si vybíráte z bankomatu?

„Zpoždění bylo způsobeno prodloužením licenčních a procesních kroků nutných ke spuštění bankomatové sítě,“ říká k tomu teď Pithartová.

Přístroje jsou sice bezkontaktní, ale fungují jenom jako bankomaty – nelze přes ně tedy vkládat peníze. Právě možnost vkladu hotovosti některým klientům podle ohlasů chybí, protože zatím můžou využívat jenom převod z účtu.

„O zavedení vkladomatů uvažujeme,“ říká mluvčí bez bližších podrobností.

Ani po zprovoznění bankomatů by klienti neměli přijít o možnost tří bezplatných výběrů z jiných bankomatů za měsíc (každý další je za 30 korun). „Změnu poplatkové politiky v této fázi neplánujeme,“ potvrzuje mluvčí.

Hello bank se nechystá otevírat další klasické pobočky. Zůstane tak u dosavadních tří – na pražském Smíchově, v brněnském Paláci Kobližná a v ostravské Nové Karolině. Kromě toho má kiosky ve čtyřech obchodních domech Ikea (Zličín, Černý Most, Brno, Ostrava) nebo v obchodním centru Frýda ve Frýdku-Místku. 

„Chceme více využívat síť našich obchodních partnerů,“ říká k tomu Pithartová.

Hello bank funguje na českém trhu od podzimu 2017, kdy se přeměnila z úvěrové společnosti Cetelem. Dál se zaměřuje hlavně na spotřebitelské úvěry a kreditní karty, nabízí i běžný účet bez poplatků (s úrokem 0,6 % do 100 tisíc korun) a dlouhodobě jeden z nejlepších spořicích účtů na trhu (s úrokem 1,5 % do 300 tisíc korun).

Vlastní síť vkladomatů chce letos spustit i Equa bank, také ona nabírá zpoždění. Místo původně plánovaného července teď mluví o podzimu. „V závěru jejich testování se objevilo pár much,“ odpovídá banka klientům na Twitteru. Vlastní síť původně plánovala už v roce 2013.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+21
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Oblíbená témata

bankomaty, banky, Hello bank

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

6. 2. 2024 | Petr Kučera

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

Raiffeisenbank, Creditas, ČSOB, UniCredit a Skip Pay lákají na odměny za aktivní využívání služeb nebo sjednání nového účtu. Některé odměny získá každý při splnění podmínek, u jiných... celý článek

Partners Financial Services