Creditas spouští Google Pay, chystá i Garmin a Apple Pay

pk | rubrika: Aktuality | 21. 5. 2019 | 1 komentář

Banka Creditas ode dneška umožňuje klientům využívat službu Google Pay pro přímé platby chytrým telefonem. Novinka je dostupná i pro držitele karet mobilní aplikace Richee, za níž stojí také Creditas.

„Služba je určená pro mobilní telefony na platformě Android s operačním systémem 5.0 Lollipop a vyšším, které podporují technologii NFC. K použití karty je potřeba nainstalovat aplikaci Google Pay a v ní si zaregistrovat svou platební kartu, případně i více karet,“ upřesňuje Kamil Rataj, představenstva Banky Creditas.

Google Pay neodesílá při platbě číslo karty ani ho neukládá do telefonu. Místo toho každé platbě vytvoří jedinečné virtuální číslo, takzvaný token, kterým bezpečně spojí transakci s konkrétním bankovním účtem. Při platbách do 500 korun stačí pouze přiložit telefon k terminálu, při platbách nad tuto částku je potřeba odblokovat heslem obrazovku telefonu, což slouží jako obdoba ověření pomocí PIN kódu.

Anketa

Platíte mobilem?

Při platbách do 500 korun stačí pouze přiložit telefon k terminálu, při platbách nad tuto částku je potřeba odblokovat heslem obrazovku telefonu, což slouží jako obdoba ověření pomocí PIN kódu.

„Během července plánujeme spustit podporu Garmin Pay a na podzim bychom rádi nabídli placení pomocí Apple Pay,“ dodává Rataj.

Creditas vznikla přes 23 lety jako družstevní záložna, bankou je od roku 2017. Majoritním vlastníkem banky je finančník a investor Pavel Hubáček. V současné době má Creditas přes 70 tisíc klientů a bilanční sumu převyšující 45 miliard korun.

Služba Google Pay funguje v Česku od konce roku 2017. Zatím ji nabízejí Moneta, mBank, J&T Banka, Komerční banka, Equa bank a od letošního dubna také Fio banka. Dostupná je i pro uživatele elektronické peněženky Revolut, stravenkové karty Edenred a od letošního května i pro karty splátkové společnosti Home Credit.

V létě plánuje spustit Google Pay i Česká spořitelna. Ta – společně s ČSOB nebo Air Bank – patří mezi banky, které pro mobilní platby se systémem Android nabízejí vlastní řešení.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services