Karta ze zlata od Creditas získala světovou cenu za nejlepší inovaci

pk | rubrika: Aktuality | 14. 5. 2019
Karta ze zlata od Creditas získala světovou cenu za nejlepší inovaci

Karta MasterCard Real Gold od české Banky Creditas vyhrála kategorii Unikátní inovace v soutěži Élan Awards. Tu pravidelně pořádá Mezinárodní asociace výrobců karet (ICMA), letošní se vyhlašovala v Orlandu na Floridě.

„Když jsme přemýšleli, jaká by měla být naše nejexkluzivnější karta pro VIP klienty, chtěli jsme, aby byla opravdu výjimečná. MasterCard Real Gold, která je vyrobená z opravdového zlata v limitované edici 100 kusů, to skutečně splňuje a cena od ICMA potvrzuje její výjimečnost na světové úrovni,“ říká Kamil Rataj, člen představenstva banky Creditas zodpovědný za IT.

Banka Creditas uvedla exkluzivní debetní kartu v červnu 2018. Jde o první takovou kartu nejen v České republice, ale v celé Evropě. K dispozici jsou ve dvou barevných variantách (zlaté a černo-zlaté), od každé bylo vyrobeno pouze 50 kusů.

Zlato tvoří skoro polovinu hmotnosti této karty, která je sedmkrát těžší než běžné platební karty. Má ryzost deset karátů, což je sice méně než čisté 24karátové zlato, ale díky tomu víc vydrží – počítá se s pětiletou životností v platebních terminálech (karta není bezkontaktní).

Výrobcem karty Real Gold je společnost Idemia. Ta spolupracovala s americkou CompoSecure, která se zaměřuje na výrobu karet z neobvyklých materiálů. Design pochází z dílny Dynamo Design.

Ke kartě získává její držitel prémiovou službu Concierge, která poskytuje nadstandardní individuální servis včetně přístupu do stovek letištních salonků po celém světě. Součástí je také exkluzivní pojištění a nadstandardní výše limitů pro platby.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

6. 2. 2024 | Petr Kučera

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

Raiffeisenbank, Creditas, ČSOB, UniCredit a Skip Pay lákají na odměny za aktivní využívání služeb nebo sjednání nového účtu. Některé odměny získá každý při splnění podmínek, u jiných... celý článek

Partners Financial Services