Třetina Čechů se nepojišťuje, když vyráží na pár dnů za hranice

jih | rubrika: Aktuality | 9. 7. 2019

Na kratší cesty do zahraničí vyrážíme často bez cestovního pojištění. Zatímco na týdenní a delší pobyty si pojištění sjedná sedm lidí z deseti, u pobytů na několik dnů bez pojištění cestuje třetina lidí. Ukázaly to výsledky červnového průzkumu agentury Ipsos pro Českou spořitelnu, kterého se zúčastnilo 840 respondentů.

„Nejvíce rizikové situace, které mají Češi tendenci podceňovat, jsou krátkodobé cesty přes hranice, třeba neplánované. Průzkum ukázal, že více než třetina lidí u nás se na krátké cesty do ciziny nepojišťuje. Přitom na víkendové pobyty do Alp nebo eurovíkendy vyráží alespoň jednou za rok se svými blízkými každý druhý Čech,” uvedl Jakub Jírovec, Tribe Lead pro pojištění v České spořitelně.

„Z výzkumů vyplývá, že celoroční cestovní pojištění využívá jen čtvrtina respondentů, ačkoliv by je to v mnoha případech vyšlo levněji, nehledě na stoprocentní jistotu pojistného krytí při sebekratší cestě do zahraničí,“ doplnil Jakub Jírovec.

Hlavními požadavky, jež lidé na cestovní pojištění mají, je podle průzkumu pojištění léčebných výloh a úrazové pojištění. Trvá na něm 8 z 10 turistů. Pojištění odpovědnosti za škodu či újmu zajímá méně než polovinu lidí.

„Jde přitom o jednu z nejlevnějších pojistek, která navíc ušetří spoustu peněz a starostí. Na cestách totiž můžeme způsobit škodu i někomu jinému a tím pádem za to nést odpovědnost. Někdy mohou být tyto škody opravdu vysoké,“ doplňuje Jakub Jírovec s tím, že na alespoň dvoumilionovém limitu by měl u této pojistky trvat každý, kdo se za hranice vydává.

Nezapomeňte na cestovní pojištění!

Srovnáme i sjednáme

Čekají vás cesty? Potřebujete se na chvíli se utrhnout a vyletět ven z rodné kotlinky?

Určitě se vám bude hodit cestovní pojištění. Stojí pár korun, ale když se něco stane, může pro vás mít hodnotu milionovou.

Rádi pomůžeme s porovnáním cestovka, aby vyhovovalo vaším potřebám, a přitom bylo levné. A budete-li chtít, rovnou ho tady můžete za pár minut online sjednat.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

3. 8. 2023 | Lucie Weissová

Pár stovek ušetřených na cestovním pojištění se může vymstít

Jak správně nastavit cestovní pojištění a jak postupovat, když se něco doopravdy stane, radí Jana Konvalinová z pojišťovny Kooperativa.

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

14. 2. 2023 | Finparáda

Finanční produkty roku 2022. Výsledky soutěže webu Finparáda

Hledáte nejlepší bankovní účet, spoření, pojištění nebo třeba hypotéku? Inspiraci můžete najít ve výsledcích 12. ročníku soutěže Finanční produkt roku. Tu pořádá analytická společnost... celý článek

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

5. 12. 2022 | Jana Divinová

Než bys řekl grog. Kdo a jak vám pojistí lyže před restaurací proti krádeži

Heady, Atomiky, Rossignoly. Lyže a snowboardy stojí spoustu peněz. Jenže někdy je prostě musíte nechat o samotě, než se vyčuráte, ohřejete, najíte. Příležitost pro zloděje. Dá se proti... celý článek

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

31. 10. 2022 | Petr Kučera

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně zviditelnit změnu vlastníka, která byla dokončena před rokem.

Partners Financial Services