Přehled: nová banka, založení účtu online a služba pro neslyšící

Monika Veselíková | rubrika: Co se děje | 31. 10. 2017
Jaké novinky v říjnu nachystaly banky, kdo zdražoval a kde dostanete za sjednání účtu mobil? Napoví přehled produktových novinek, akcí a slev za říjen 2017.
Přehled: nová banka, založení účtu online a služba pro neslyšící

Za jednu z nejzásadnějších novinek uplynulého měsíce lze označit start nové banky, respektive přeměnu půjčkové společnosti Cetelem, na banku Hello bank! by Cetelem. Jde o internetovou banku nabízející kompletní bankovní služby včetně běžných a spořicích účtů.

  • Běžný účet Hello účet – zřízení, vedení účtu, příchozí platby a další běžné služby jsou u Hello bank! bez poplatku, aniž by klient musel plnit další podmínky (minimální obrat na účtu nebo určitý počet plateb u obchodníků) jako v případě některých konkurenčních bank. Na druhou stranu je ale potřeba počítat s ne úplně levnými výběry z bankomatů – banka nemá vlastní bankomatovou síť, klienti se musí spolehnout na bankomaty konkurence. S výjimkou prvních tří výběrů v měsíci, které jsou zdarma, stojí každý další třicet korun. Bezkontaktní platební kartu klienti dostanou zdarma a neplatí ani za její vedení, pořídit lze i platební nálepku. Vedle toho Hello bank! úročí zůstatek na běžném účtu do 100 tisíc korun sazbou 0,3 procenta ročně.

Najděte si bankomat

Abyste nemuseli tahat hotovost

Hledáte bankomat své banky? Vybíráte banku a chcete vědět, jestli má bankomat blízko místa, kde bydlíte, i blízko místa, kde pracujete? Na Peníze.cz si snadno najdete umístění kteréhokoli bankomatu jakékoli banky. Nebo prostě nejbližšího bankomatu, jak je libo:

Vyhledávání bankomatů

  • Spořicí účet Hello spoření: stejný úrok – 0,3 procenta ročně, nabízí Hello bank! také na spořicím účtu. Podmínkou je ale maximální úložka 300 tisíc korun. Vyšší vklady se neúročí. Zřízení i vedení spořicího účtu je zdarma. Úrokové sazba je konečná – na rozdíl od jiných bank nelze dosáhnout na vyšší sazbu například sjednáním běžného účtu a jeho aktivním využíváním. Tři desetiny procenta sice nepředstavují lákavé zhodnocení, u konkurenčních bank ale není o moc veseleji. V našem posledním porovnání spořicích účtů s úložkou do 100 tisíc korun zvítězila Sberbank se sazbou 0,53 procenta. Stříbro brala ING banka, respektive její půlprocentní sazba. O třetí místo se dělily Expobank a Creditas právě se sazbou 0,3 procenta ročně.

Vedle běžného a spořicího účtu má banka v portfoliu také Půjčku na cokoli s úrokem od 5,9 procenta ročně, Konsolidaci půjček nebo Hello půjčku na auto. Klienti můžou využít kreditní kartu Hello kreditka s bezúročným obdobím 55 dní a úrokem 22,68 procenta ročně. Samozřejmostí je i internetové a mobilní bankovnictví.

Hello bank! by Cetelem spadá pod francouzskou skupinu BNP Paribas.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry zautomatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Nové elektronické služby, nové sazebníky

Novinky ohlásily i další banky – v říjnu nachystaly změny sazebníků a nové online služby.

  • Moneta Money Bank: Založení účtu kompletně online – běžný účet u Moneta Money Bank nově založíte jen pomocí mobilní aplikace, konkrétně skrze platformu SmartBanka. Potřebné doklady stačí naskenovat. Celý proces podle banky zabere zhruba 15 minut.
  • Sberbank: Nové pojištění hypotékSberbank od prvního října nabízí Pojištění schopnosti splácet hypoteční úvěr. Klienti mají na výběr z balíčků KLASIK a PREMIUM. Zatímco KLASIK nabízí pojistnou ochranu pro případ úmrtí, invalidity III. stupně a pracovní neschopnosti, balíček PREMIUM navíc kryje riziko ztráty zaměstnání. Za pojištění KLASIK měsíčně zaplatíte 7,5 % z pravidelné měsíční splátky úvěru. Měsíční poplatek za pojištění PREMIUM dělá 9 % z pravidelné měsíční splátky úvěru. Při měsíční splátce hypotéky deset tisíc korun tedy přijde varianta KLASIK na 750 korun měsíčně, 9000 korun ročně a 270 tisíc korun za 30 let splácení úvěru. S balíčkem PREMIUM jsou počty následující: 900 korun za měsíc, 108 00 korun za rok a 324 000 korun za celou dobu splácení hypotéky.
  • Oberbank: Nový sazebník pro firemní klienty – právnické osoby a podnikatelé zaplatí o deset korun víc za výběr (v korunách i cizí měně) z běžného korunového účtu. Dráž, rovněž o desetikorunu, vyjde také vklad hotovosti třetí osobou. Se stejným zdražením je potřeba počítat i u běžných devizových účtů. Z devíti korun na dvacet podražil také dotaz na zůstatek v bankomatech jiných bank. Kompletní Oznámení o změně sazebníku je k dispozici na webových stránkách banky.
  • UniCredit Bank: Změny v poplatcích – od devátého října platí nové sazebníky pro nepodnikající fyzické osoby, podnikatele i firmy a veřejný sektor. Pokud jde o poplatky spojené s běžnými účty (uKonto, uKonto PREMIUM) jako vedení účtu, vedení platební karty nebo výběr z bankomatu, ty se s novým sazebníkem nemění. Nové sazebníky najdete na webu UniCredit Bank.
  • ANO spořitelní družstvo: Nový název – z víc jak tisícovky nejrůznějších možností zvolilo vedení družstva variantu NEY spořitelní družstvo. Podle předsedy představenstva Petra Illeštka dává nové jméno družstva najevo, že jde o moderní instituci s řadou atraktivních produktů. Zároveň ve změně názvu vidí příležitost, jak omezit dezinformace o propojení spořitelního družstva a politického hnutí ANO 2011.
  • Raiffeisenbank: Služba pro neslyšící – jde o online službu Tiché spojení, která neslyšícím a nedoslýchavým umožní komunikaci s pracovníky bankovních poboček v reálném čase. Vše díky přepisu mluveného slova nebo tlumočení do znakového jazyka. Pilotní verzi projektu spustí banka během podzimu ve dvou pražských pobočkách, poté ji chce rozšířit i na všechny další.

Akce, slevy, bonusy

Raiffeisenbank: Mobil k eKontu – kdo si u Raiffeisenbank otevřete eKonto Komplet (vedení za 129 korun při aktivním využívání: kreditní obrat 15 000 korun měsíčně a 3 transakce debetní kartou, jinak 250 korun měsíčně) zároveň se službou Banka do kapsy, dostane zdarma mobilní telefon Samsung. Noví klienti mají na výběr ze dvou variant služby a dvou mobilních telefonů. Standardní Banka do kapsy je zdarma a odměnou je mobilní telefon Samsung Galaxy J3 (v běžném prodeji zhruba za 3000 korun). Při sjednání prémiové verze aplikace za 99 korun měsíčně získá klient telefon Samsung Galaxy A3 (7000 korun). Akce trvá do 31. 12. 2017.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services