Fincentrum banka roku 2010: Česká spořitelna obhájila primát

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 11. 11. 2010
Fincentrum banka roku 2010: Česká spořitelna obhájila primát
Hledáte nejlepší banku, pojišťovnu či penzijní fond? V záplavě různých ocenění se běžný klient těžko orientuje. Jejich výsledky bývají navíc někdy poměrně rozdílné. V soutěži o banku roku, spojené tentokrát se jménem poradenské firmy Fincentrum, opět zvítězila Česká spořitelna.

Bankou roku se znovu stala Česká spořitelna, na dalších místech se umístily Komerční bankaa Raiffeisenbank. Tak alespoň rozhodla odborná porota v soutěži Fincentrum Banka roku 2010.

Porota zdůvodnila své rozhodnutí především komplexností a dostupností služeb oceněných bankovních domů, které jsou pro většinu českých klientů velmi důležité. Typický český klient je nadále konzervativní a je proto pro něj důležité, aby měl na dosah pobočku banky, ve které může v případě potřeby řešit své finanční záležitosti osobně. To zvýhodňuje banky s velkým počtem poboček, k nimž patří právě spořitelna.

Tatáž banka obhájila v očích veřejnosti také primát nejdůvěryhodnější banky roku. Pomáhá jí právě velký počet poboček. Klienti totiž chtějí mít svou banku na očích, což jim dává pocit bezpečí. Z tohoto přístupu těžily také další oceněné finanční instituce, konkrétně Komerční banka a ČSOB. Zmíněné „velké bankovní trojce“ navíc podle respektovaného zahraničního časopisu Global Finance patří tři nejvyšší příčky v přehledu nejbezpečnějších bank, působících ve střední a východní Evropě.

Také kategorie Účetroku 2010 má znovu stejného vítěze, a to eKonto Raiffeisenbank, před účtem Genius Optimal, který nabízí GE Money Banka mKontem od mBank.

Jako Hypotéka roku 2010 byla oceněna Hypotéka po webu od Hypoteční banky. Za ní následovaly Převratná hypotéka od UniCredit Banka Flexibilní hypotéka Komerční banky.

Nejdynamičtější bankou roku je podle odborné poroty Raiffeisenbank, která nadále ve velké míře těží z přílivu nových klientů, které jí získává stále velmi populární eKonto. Druhou a třetí příčku obsadily UniCreditBank a Komerční banka.

Mezi stavebními spořitelnami dál dominuje Modrá pyramida stavební spořitelnaZa ní se podle rozhodnutí poroty umístily Českomoravská stavební spořitelnaa Stavební spořitelna České spořitelny. V kategorii penzijní fondyobhájil prvenství Allianz penzijní fond. Příčinou je hlavně znovu nejvyšší tříprocentní výnos, jehož dosáhl zásluhou konzervativní investiční strategii a nejnižších nákladů. Stříbrnou a bronzovou pozici získaly Penzijní fond České pojišťovnya Axa penzijní fond.

Také v kategorii Pojišťovna roku 2010 se proti loňskému roku nic nezměnilo. Vyhrála ji znovu Kooperativa před Českou pojišťovnoua Allianz.

Životním pojištěnímroku 2010 je rizikové životní pojištění s dividendou od UNIQA pojišťovny, druhé bylo Flexi pojištění Pojišťovny České spořitelny, jako třetí bodovala Kooperativa pojišťovna s pojištěním Perspektiva.

Bankéřem roku zvolila bankéřská obec Petera Herberta z GE Money Bank, Pojišťovákem roku sami pojišťováci Petra Zapletala z Pojišťovny České spořitelny.

Soutěž Banka roku 2010, tentokrát spojená se jménem poradenské firmy Fincentrum, se uskutečnila již po deváté. Vycházela z hodnocení padesátičlenné odborné poroty, kterou tvoří ekonomičtí a finanční novináři, podnikatelé, finanční analytici a manažeři z nejvyšších sfér státní správy.

Jaké máte zkušenosti s vítězi a jejich produkty? Které považujete za nejlepší a proč? Napište nám o tom!

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejvstřícnější banka: dobrý účet, nízké úroky na vklady a drahé půjčky

25. 6. 2010 | Jan Stuchlík | 1 komentář

Nejvstřícnější banka: dobrý účet, nízké úroky na vklady a drahé půjčky

Nejvstřícnější bankou vůči klientům je v Česku Raiffeisenbank. Alespoň takový výsledek vzešel letos ze soutěže Nejlepší banka roku. Na druhém místě je pro letošek Poštovní spořitelna.... celý článek

Budoucnost internetového bankovnictví: Chytré mobily

18. 6. 2010 | Věra Tůmová, Jan Stuchlík

Budoucnost internetového bankovnictví: Chytré mobily

Vsadili jsme v našem internetovém bankovnictví na uživatelskou přívětivost a klienti to ocenili. Svědčí o tom i používanost naší aplikace pro správu osobních financí, říká Ladislav... celý článek

Nízkonákladových bank v Česku přibývá. Co od nich můžete čekat?

20. 5. 2010 | Věra Tůmová | 21 komentářů

Nízkonákladových bank v Česku přibývá. Co od nich můžete čekat?

Kdo chce maximálně ušetřit na bankovních poplatcích a nebojí se internetového bankovnictví, může být pro něj dobrou volbou přejít k nízkonákladové bance. Nemůže ale od ní očekávat,... celý článek

Boj s bankovními poplatky není marný. Část jich už zmizela.

25. 3. 2010 | Petr Kolář | 2 komentáře

Boj s bankovními poplatky není marný. Část jich už zmizela.

České banky sice každý rok vyberou na bankovních poplatcích desítky miliard korun. Pomalu ovšem pod tlakem veřejnosti od některých poplatků upouštějí, nebo nabízejí balíčky služeb,... celý článek

Co všechno zařídíte v pojišťovně přes internet

29. 12. 2009 | Eva Sovová | 1 komentář

Co všechno zařídíte v pojišťovně přes internet

Pojišťovny začínají obdobně jako banky sázet stále víc i na internetovou komunikaci s klienty a přicházejí s novinkami. Nejvíce on-line služeb má Česká pojišťovna. Oproti uzavření pojistky... celý článek

Partners Financial Services