Ranní přehled: 17/09/09, Orco, Pegas, TEF O2, ČEZ

Zprávy z finančních trhů, 17. 9. 2009 09:03
Index PX: 1 155 bodů (+1,9% d/d), objem: 3 149 mil. Kč Orco: Neutrální (Analytik: Patrick Vyroubal) Podle očekávání nebyla úterní mimořádná valná hromada akcionářů usnášeníschopná, jelikož se jí zúčastnilo méně než 50 % akcionářů.
Bylo přítomno jen 5 % akcionářů.
Náhradní valná hromada se bude konat 20. října, kde již není stanovena minimální účast.
Program jednání obsahuje navýšení autorizovaného kapitálu, schválení investice Colony Capital, hlasování o pokračování v činnosti a zpětném odkupu akcií.
Předpokládáme, že všechny body budou schváleny.
Valná hromada držitelů warrantů v úterý schválila restrukturalizaci warrantů (snížení realizační ceny na 7 EUR), což by mohlo znamenat vydání až 4,6 mil. nových akcií, přičemž kapitál Orka by byl navýšen o 32 mil. EUR.
Pegas Nonwovens: Neutrální (Analytik: Petr Novák) Dnes se akcie Pegasu naposledy obchodují s nárokem na dividendu ve výši 0,9 EUR/akcii (22,7 Kč/akcii, 4,8% div. výnos). Zítra, kdy se již budu obchodovat bez nároku na tuto dividendu, by měl titul o výši dividendy propadnout.
Výplatní den byl stanoven na 29. září.
TEF O2: Neutrální (Analytik: Milan Vaníček) Konkurent Telefóniky O2 na trhu mobilních linek T-Mobile oznámil, že převzal více než 100 tis. maloobchodních zákazníků od Českých Radiokomunikací.
Cena transakce nebyla zveřejněna.
T-Mobile se tak po TEF O2 stal druhým největším provozovatelem pevných linek v ČR (TEF O2 má 1,8 mil. klientů na pevné lince). T-Mobile tak bude moci svým klientům poskytnout fixní telekomunikační služby, které mu dosud přeprodávali jiní operátoři. ČEZ: Neutrální (Analytik: Petr Novák) Finanční ředitel ČEZu Martin Novák v rozhovoru pro HN potvrdil, že cena silové elektřiny by na příští rok měla klesnout přibližně o 15 %.
To je i v souladu s naším očekáváním. Dále řekl, že ČEZ již nebude příští rok čistý zisk prudce zvyšovat, tak jak tomu bylo v posledních letech.
Dle našeho názoru se na zisku ČEZu na rok 2010 negativně projeví výše zmíněný pokles silové elektřiny, ale na druhou by společnost měla již příští profitovat z nových akvizic (MIBRAG, Sedas, albánská distribuce, Pražská teplárenská). Tato skutečnost by tak dle našeho názoru měla kompenzovat pokles prodejní ceny.
Dle našeho názoru by tak čistý zisk měl v roce 2010 dokonce mírně vzrůst a to na 52,4 mld. Kč, zatímco letošní čistý zisk očekáváme ve výši 50,4 mld. Kč (v souladu s výhledem ČEZu ve výši 50,3 mld. Kč).

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services