Komentář k americkému trhu

Zprávy z finančních trhů, 16. 9. 2009 10:03
Včera akcie v úvodu mírně posílily díky maloobchodním tržbám za měsíc srpen, ale asi po 10 minutách se objevili prodejci, kteří Dow Jones stáhli o 45 bodů.
Jak je poslední dobou obvyklé, následující obrat byl způsoben spíš nedostatkem prodejců než divokými nákupy.
Nevýrazné obchodování pokračovalo i krátce po poledni, ale poté se trh bez zjevného důvodu najednou vzpamatoval a úzké pásmo prolomil. V polovině odpoledne se již akcie pohybovaly na nových maximech a růst pokračoval překvapivě i v poslední hodině seance, kdy Dow Jones pokořil hranici 9 700 bodů.
V poslední půlhodině tituly sice odevzdaly až 25 % svých zisků, ale býci se i tak mohli radovat z vítězství. ¨   Včerejší průběh nenabídl nic nového – opět oslabení, které postrádalo dynamiku a po kterém přišel další růst.
V tomto duchu se obchodování nese již několik týdnů, a pokud je nějaká změna znatelná, je to rostoucí počet býků, kteří si konečně vyložili signály trhu.
Stále platí, že k ochlazení současného růstu by mohlo dojít, pokud kupci svůj prach vystřílí dostatečně brzy během seance – odpoledne by tak na další posilování nezbylo dost síly.
Blíží se konec čtvrtletí a s ním i nákupy do portfolií.
Velké nákupy buď přijdou již teď, anebo si budeme muset počkat až na zmíněný závěr čtvrtletí.
Zkusí dnes trh něco jiného?

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services