Komentář k americkému trhu

Zprávy z finančních trhů, 21. 8. 2009 09:47
Včera v úvodu americké trhy nepříjemně překvapily horší než očekávané údaje o počtu nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, nicméně trh se tato čísla rozhodl ignorovat a začal posilovat.
Tedy žádná změna pokud jde o odolnost trhu, což může naznačovat, že mnozí skutečně červencovou rally promeškali. Do první poloviny odpoledne se tituly udržovaly okolo denních maxim, přičemž nabídka byla slabá a kupci (zatím) nebyli ochotni si připlatit.
V poslední hodině se obchodování trochu rozproudilo a nákupy se staly mírně agresivnější, ale žádný divoký růst, který by napodobil červencové rally, se nekonal. Trhy nakonec uzavřely blízko svých denních maxim.   Dnes končí týden, ve kterém probíhala expirace opcí, ale na trh by to dnes nemělo mít žádný výrazný vliv.
Po třech růstových dnech by i dnes mohl trh posilovat.
Do svátku práce (7. září) zbývá ještě mnoho času a dřív nebo později (ale spíš dřív) si září vybere svou daň v podobě určitých výprodejů.
Zářijové oslabení by však mohlo skončit ještě v první polovině měsíce, možná už v týdnu po prodlouženém víkendu (od 8. září). Čtvrtý růstový den v řadě po pětitýdenní rally není dobrým místem pro nákupy, lepší bude si počkat na příští pondělí nebo úterý.
Dnes by trh mohl své zisky ještě zvýšit.

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services