Komentář k americkému trhu

Včera americké akcie v úvodu mírně oslabily, poté se asi na patnáct minut zvedly, ale po zveřejnění indexu nákupních manažerů ve službách (ISM), který byl mírně pod očekáváním, opět zamířily dolů a index Dow Jones během půl hodiny ztratil téměř 100 bodů.
Následné obchodování probíhalo oběma směry.
V první polovině odpoledne se dostavilo výraznější posílení, které umazalo polovinu předchozích ztrát, přičemž do závěru zbývaly ještě dvě hodiny.
Trh toho využil, začal posilovat a před závěrečnou půlhodinou ho od úterní zavírací úrovně dělilo jen 25 bodů; akcie předvedly skutečně impozantní zotavení.
V závěru trh oslabil, i když zůstal vysoko nad ranními minimy, a předvedl tak první opravdovou korekci po nedávné rally, která začala před třemi a půl týdny.
Na včerejším průběhu obchodování není nic mimořádného, pokud nepočítáme výrazný obrat odpoledne.
Rozpětí bylo velmi dobré na to, že trh celkově oslabil, a zotavení odpovídalo současné situaci na trhu.
To by mohlo znamenat, že jakékoli oslabení v příštím týdnu bude v souladu s obvyklým průběhem před vypršením opcí, a záminkou pro něj se stane následná euforie po pátečním zveřejnění údajů o nezaměstnanosti za červenec.
Včerejší síla finančních titulů je pravděpodobně důsledkem uzavírání krátkých pozic, jelikož většina byla prodána za nedávná maxima, což konečně přinutilo k akci ty, kteří uzavírání krátkých pozic odkládali. Pokud trh během dopoledne výrazně oslabí, což není pravděpodobné, vhodnou příležitostí k nákupu by mohly být technologické a maloobchodní tituly (např.
Target nebo Kohls). Dnes by trh mohl mírně růst.

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services