Komentář k americkému trhu

Zprávy z finančních trhů, 29. 7. 2009 15:34
Včera trh během úvodních 10 minut předvedl smíšený úvod. Katalyzátorem pro vybírání zisků se staly zveřejněné údaje o spotřebitelské důvěře a před polednem Dow Jones ztrácel téměř 100 bodů.
Tím medvědi skončili a trh se pak vydal na velmi pracnou cestu vzhůru, která před poslední hodinou seance překvapivě vyústila do pozitivního teritoria.
Okamžitě však následovaly prodeje a trh zamířil zpět do červených čísel. Dow Jones nakonec uzavíral oslaben jen o zhruba 12 bodů, což jen potvrdilo odolnost trhu.
Do konce měsíce zbývají už jen tři dny a nejbližšími údaji, které si zasluhují pozornost, jsou pravděpodobně páteční předběžné údaje o HDP za druhé čtvrtletí, přičemž většina očekává lepší čísla.
Trh by proto mohl zítra zamířit nahoru, v pátek by po oznámení údajů mohla přijít rally, která by však neměla trvat celý den.
V příštím týdnu budou důležité údaje o nezaměstnanosti za měsíc červenec, které budou pravděpodobně lepší než ty červnové.
Ovšem v srpnu bude nejdůležitější se psychicky přizpůsobit mírnému zlepšení ekonomiky s ohledem na již vyšší ceny akcií.
Dnes by měl trh zamířit výš.

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services