Fio informuje: Index PX roste nad 1000 bodů!

Zprávy z finančních trhů, 28. 7. 2009 10:00
Pražská burza otvírá při slabší aktivitě růstem. Investorům jako by se do nákupů na současných cenových úrovní dále nechtělo, na druhou stranu přetrvávající pozitivní sentiment v zahraničí drží stranou také prodejce a býci mají přece jen navrch.
Index PX tak překonává magickou hladinu 1000 bodů! Ceny ropy se drží nad úrovněmi 68 USD za barel a kupci zachovávají přízeň akciím NWR, které se obchodují nad 111 Kč ( 2,4%). ČEZ se dostává nad hladinu 910 Kč ( 0,8%) a je zatím s objemem 143 mil. Kč v čele aktivity.
Unipetrol po zveřejnění vybraných provozních ukazatelů za 2Q ztrácí necelé -1%, prozatím však s danými akciemi neproběhl žádný obchod. Společnost odhaduje, že provozní zisk EBIT bude horší než v předchozím čtvrtletí a dosáhne záporných hodnot.
Bude zajímavé sledovat, do jaké míry jsou tato čísla započítána v ceně akcií případně jak se investoři soustředí na vývoj hospodaření v dalším období.
Akcie Telefonica 02 se před zítřejšími výsledky drží poblíž mety 470 Kč ( 0,2%), kde však lze zároveň očekávat i prodejní snahy.
I přesto, že akcie Deutsche Bank po zveřejnění výsledků hospodaření propadají o -4,5%, na sentiment v sektoru to zatím nemá výraznější vliv.
Erste posiluje 1,7% a obchoduje se nad 560 Kč.
Komerční banka zaznamenala nákupní výběry na 2880 Kč ( 0,72%). Po zbytek dne bychom spíše očekávaly vybírání zisků na bankovních titulech, zatímco energetický sektor by si měl zachovat dané úrovně.

Fio, burzovní společnost, a.s., Pavel Hadroušek, makléř
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka.


http://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services