Komentář k americkému trhu

Zprávy z finančních trhů, 22. 7. 2009 12:07
Včera americké trhy zaznamenaly další dobrý úvod, když pět společností, které jsou zahrnuty do indexu Dow Jones, před otevřením trhu oznámilo lepší než očekávané hospodářské výsledky.
Během dopoledne trh kolísal, ovlivněn vystoupením šéfa Fedu před Kongresem. Před polednem začaly převažovat prodeje, které se odpoledne prohloubily.
Do negativního teritoria se dostaly všechny indexy.
Obchodování však přece jen neskončilo v červených číslech – před poslední hodinou seance se Dow Jones odrazil ode dna a i ostatní indexy se snažily neuzavřít ztrátou.
Růst trval až do samotného závěru, na indexu se tak pozitivně odrazily dobré výsledky několika společností, přičemž zbytek trhu se jen vezl. Houževnatost je slabé slovo pro to, co nyní trh předvádí, kdy ani oslabení v průběhu dne nevyústilo ve výraznější pokles.
V následujících dnech by však oslabení nemuselo být již takto omezeno, a to díky kombinací několika faktorů.
Například je málo pravděpodobné, že by dalších pět společností, které jsou v Dow Jones, oznámilo dobré hospodářské výsledky, a je tu také fakt, že trh roste již několik dní v řadě, což láká k určitému vybírání zisků.
Nejlepším průběhem by bylo ranní posilování, což by dalo prostor pro vybírání zisků v závěru.
Pokud se týče potenciálních nákupů, dával by smysl nákup technologických nebo maloobchodních titulů, ale pouze pokud by trh po nějaké zprávě alespoň na hodinu výrazně oslabil. Dnes by mohla přijít změna, i když možná jen na chvíli.

Zdroj:    ATLANTIK
Partners Financial Services