Fio informuje: Akciový výhled

Zprávy z finančních trhů, 17. 7. 2009 09:00
Zámořským i asijským trhům se podařilo navázat na růsty z předchozích dní, což by mělo přinést růstové zahájení obchodování také do Evropy.
Index PX se tak bude snažit přiblížit k maximům z května a června (970-1000 bodů). Otázkou zůstává jak interpretovat poslední růstové snažení trhů.
Na jednu stranu společnosti v USA reportují vesměs lepší než očekávané výsledky, ovšem expirace opcí a předchozí výraznější spekulace investorů na pokles indexů mohou vytvářet pouze „short squeez“, nemusí se tedy jednat o přesvědčení investorů o tom, že akcie jsou levné a tedy klasické nákupy.
Na pražské burze na současných úrovních spíše vidíme technické obchodování než velký zájem kupců.
V případě volby krajní varianty opustit trh nebo naskočit do ujíždějícího vlaku se kloníme k první variantě.
Krátkodobé obchodování dnes nabídne volatilitu na bankovních titulech, když Komerční banka se již zdá směrem vzhůru vyčerpaná a Erste po menší pauze zavítala k 530 Kč.
Zájem kupců o akcie Telefonica 02 může souviset jednak s dobrými výkony technologického sektoru v zahraničí (jinou volbu naše burza nenabízí) a také s blížící se zářijovou dividendou.
Každopádně atakování letošních maxim na TO2 si pozornost zaslouží. ČEZ byl včera více prodáván a větší krátkodobé momentum tak zřejmě při volbě energetického sektoru nabízí NWR.

Fio, burzovní společnost, a.s., Pavel Hadroušek, makléř
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka.


http://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services