Klidná seance, ale čtvrtý pokles v řadě

Zprávy z finančních trhů, 22. 5. 2009 22:00
Před prodlouženým víkendem panovala na amerických trzích překvapivě nízká aktivita jak co se týká zoobchodovaných objemů, tak co se týká volatility hlavních indexů.
Po úvodním pohybu kolem nulové hodnoty se indexy dostaly do zisku zhruba 0,5% a kolem této úrovně se pohybovaly v podstatě až do závěru.
V poslední půlhodině přeci jen opět převážili prodejci a Dow Jones zakončil den se ztrátou 0,2%, technologický Nasdaq si odepsal rovněž nepatrných 0,2%. Kromě pondělní seance tak oslabily americké akcie ve všech zbývajících seancích týdne. K mírnému optimismu v průběhu dne vedly investory lepší výsledky obchodního řetězce Sears, jehož akcie posílily o 10%.
Společnost dokázala vykázat za 1Q zisk bez některých položek 38 centů na akcii, když trh očekával záporný výsledek.
Dobré výsledky prezentoval rovněž Autodesk (ADSK, 10%). Jeden z největších růstů mezi tituly z báze indexu Dow Jones si připsaly akcie McDonalds (MCD, 2,2%), když analytici po setkání s managementem pozitivně hodnotily vývoj ziskových marží v Evropě.
Z jednotlivých sektorů se dařilo nejvíce akciím ze sektoru základních materiálů ( 0,9) a utilitám ( 0,7%). Mezi ztrátové patřily hlavně finanční tituly.
Bank of America si odepsala 3,3%, akcie American Express ztratily 3,1%.
Před dohodu vedení GM s kanadským odborovým svazem a spekulacemi o dalším zájemci o podíl v Opelu ztratily akcie automobilového výrobce 25%.





Fio, burzovní společnost, a.s., David Brzek, makléř
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka.


http://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services