Fio informuje: Wall Street slavila 5.růstový týden v řadě, je však korekce za rohem?

Americké akcie zakončily svůj zkrácený obchodní týden ve velkém stylu.
Indexy posílily o více než 3% a jejich hodnoty se přiblížily k letošním lednovým maximům. Jednoznačným lídrem trhu se stal bankovní sektor, který posílil 15% po lepších než očekávaných výsledcích bankovního gigantu Wells Fargo ( 31,7%). K dalším skokanům patřily akcie J.P.Morgan ( 19%), Banc of America ( 35%) a Citigroup ( 12,6%). Dařilo se také indexu malých společností ( 5,9%). Z komodit byla v kurzu pouze ropa ( 5,8%), ostatní zaostávaly.
Technologické firmy se pohybovaly v růstovém teritoriu v rámci pohybů hlavních indexů.
Býci tak vyhráli nad medvědy pátý týden v řadě.
Pro jejich další nadvládu hovoří technický vývoj na bankovních titulech.
Ovšem podle mého názoru existuje více faktorů pro pokles v dalších dnech.
V první řadě je to právě pět týdnů trvající růst, posilování dolaru, nelepšící se stav kreditních trhů, pokles indexu volatility, rostoucí počet investorů věřící v další růst (zatímco před měsícem v růst téměř nikdo nevěřil). O tikající časové bombě v podobě amerického penzijního systému se začíná pomalu psát.
Se vzbouřením americké veřejnosti proti přerozdělování bohatství směrem k bankovnímu sektoru asi nelze počítat, ale člověk nikdy neví.
Osobně patřím do tábora „umírněných medvědů, kteří větří možnou krátkodobou korekci směrem dolů a potom znovu růst vyvolaný nadějemi v ekonomické oživení.
Ovšem jakékoliv jarní či letní rallye směrem k hodnotě 1000 bodů na SP500 bude podle mého názoru poslední šancí vystoupit z akciového trhu na slušných hodnotách.
Nerovnováhy v systému jsou příliš velké na to, aby tato rallye byla základem pravého byčího dlouhodobého růstového trendu.

Fio, burzovní společnost, a.s., Pavel Hadroušek, makléř
Dozor nad Fio, burzovní společností, a.s. vykonává Česká národní banka.


http://www.fio.cz/zpravodajstvi_prohlaseni.itml


Zdroj:    FIO
Partners Financial Services