Zásoby ropy hrozí opět růstem

Na základě spekulací, podle nichž dnešní pravidelná zpráva amerického ministerstva energetiky opětovně ukáže nárůst zásob ropy v U.S., klesla během včerejší obchodní seance na burze New York Mercantile Exchange po čtvrté za sebou cena nejaktivnějšího květnového futures kontraktu na ropu.
Již včera ukázal výsledek statistiky společnosti American Petroleum Institute nečekaně velký nárůst zásob ropy v U.S. o 6,94 miliónů barelů.
Podle odhadu analytiků oslovených agenturou Bloomberg ukáže dnešní výsledek USDE nárůst komerčních zásob ropy ve Spojených státech v týdnu končícímu 3. dubna o 1,5 mil. barelů.
V minulém týdnu ukázal výsledek této pravidelné statistiky nárůst komerčních zásob ropy v U.S. o 2,84 miliónů barelů na celkový objem 359,4 mil. barelů, největší od roku 1993.
Jednalo se o třiadvacátý nárůst komerčních zásob ropy v U.S. za posledních 27 týdnů.

Futures na WTI americkou lehkou ropu oslabil v rámci včerejší obchodní seance na burze Nymex o 1,9 dolaru (3,7 %) na uzavírací cenu 49,15 dolarů za barel. Poklesem pokračuje zmíněný futures také v rámci dnešní obchodní seance, konkrétně poklesem o 1,12 USD na cenu 48,03 dolarů za barel.

Zdroj:    Colosseum
Partners Financial Services