Bernanke pravděpodobně pošle euro nad 1.30

Zprávy z finančních trhů, 21. 7. 2010 07:00

Dnešní obchodování bude pravděpodobně silně ovlivněno projevem šéfa americké centrální banky FED Bena Bernankeho v senátu.  Jeho projev má začít ve 20 hodin středoevropského času a lze očekávat, že po projevu dojde k výprodejům USD.

Ben Bernanke totiž jak v projevu, tak i v následné části věnované otázkám senátorů bude muset vysvětlit proč FED snížil předpověď ekonomického růstu.
O tomto snížení jsme se dozvěděli minulý týden v zápisu setkání FOMC (Federal Open Market Committee, což je komise která rozhoduje mimo jiné i o výši úrokových sazeb). Tento projev by tedy mohl být impulsem, který by EUR USD pomohl překonat vzdorující hranici 1.30.

V průběhu úterka ovlivňovaly dění na trzích nejenom zprávy, ale také neověřené fámy.
Ze zpráv jmenujme bytovou výstavbu v USA, která zklamala hodnotou 549 tisíc, což je nejhorší výsledek za posledních osm měsíců a očekávané navýšení úrokových sazeb v Kanadě.
Fámy v úterý kolovaly dvě.
První, která tvrdila, že všechny španělské banky úspěšně prošly zátěžovým testem, jehož výsledek bude publikován v pátek a druhá, která tvrdila, že se FED chystá pozměnit současnou situaci tím, že přestane vyplácet úrok na přebytečné rezervy, které mají komerční banky uložené u centrální banky.
Tímto krokem by FED částečně přinutil banky, aby si navzájem půjčovaly.
Tyto fámy se však zatím nepotvrdily, takže jejich vliv již asi vyprchal.

Grafy se od včerejška moc nezměnily a tak nemá smysl znovu ukazovat EURUSD ve vzestupném kanálu ani USDCAD ve velkém trojuhelníku se supportem kolem 1,0320.
Namísto toho mě zaujal graf zlata ve formě měnového páru XAUUSD.
Vidíme, že cena prorazila nahoru mířící trendovou čáru a že 10, 20 i 30 EMA ukazují svým sklonem, že trend je v současné době dolů.
Tyto EMA navíc dodávají rezistanci. Setup by se dal hrát vložením sell limitu na polovinu pozice na cenu 1193 a na druhou polovinu na cenu 1204 se stop lossem nad maximy z minulého týdne, tedy u ceny 1220.
Polovinu pozice můžeme uzavřít pokud by se cena dostala na minulé minimum 1166 a současně bychom eliminovali risk posunem SL na BE.
Zbytek pozice by se mohl trailovat nebo uzavřít na ceně 1135.
Nad 1220 by se potvrdilo obrácení směru trendu a graf by vypadal velmi bullish.

Patrik Urban
FXstreet.cz


Zdroj:    FXstreet
Partners Financial Services