Co očekáváme od dnešní Evropské CENTRÁLNÍ BANKY?

Zprávy z finančních trhů, 2. 12. 2010 09:00

Měnový pár EUR/USD se v průběhu včerejší obchodní seance pokoušel o korekci svých předchozích silných výprodejů. Částečně se mu to dařilo a dostal se nad cenovou úroveň 1.3100.
Aktuálně se obchoduje okolo 1.3150.
Včerejší korekce mohla být způsobená i díky uzavírání krátkých pozic před dnešním zasedáním Evropské centrální banky (ECB), které se koná dnes ve 13:45 h našeho času a ve 14:30 pak tisková konference evropské centrální banky.
Neočekává se žádná změna v nastavení úrokových sazeb a tak s největší pravděpodobností zůstanou na současné hodnotě 1.00%.
Mnohem důležitější tedy bude tisková konference ECB, kde by se její přestavitelé mohli vyjádřit ke svým zavedeným opatřením na podporu finančních trhů.
Mluví se také o tom, že by ECB mohla znovu oddálit nebo zpomalit zavádění svých exit strategií, zejména například prodloužením období, ve kterém bude poskytovat neomezenou likviditu.
Zároveň budou investoři v komentářích číhat na poznámky  k programu evropské centrální banky na odkup evropských státních dluhopisů.

Potenciální možné rozšíření programů na podporu finančních trhů by mohlo alespoň dočasně a krátkodobě uklidnit finanční trhy a euro by mohlo dále pokračovat v korekci nahoru.

Události, které budou ovlivňovat nejoblíbenější měnový pár EUR/USD budou ale i zítra, kdy se bude vyhlašovat NFP report v USA (je první pátek v měsíci) a v příštím týdnu  hlasování o Irském rozpočtu na rok 2011.

Autor komentáře působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz


Zdroj:    FXstreet
Partners Financial Services