Medvědí faktory na AUD/USD

Včerejší predikce vyšla velmi dobře.
USD index se skutečně propadl těsně nad úroveň 77.00 od které se odrazil a po zbytek New Yorského obchodování USD posiloval. Na denním grafu vytvořil USD index dobře vypadající hammer, který by měl indikovat návrat k hodnotám kolem 78.25.

V USD indexu má Euro váhu 57.6%.
Návrat indexu nad úroveň 78 by tedy znamenal návrat Eura k nižším hodnotám. Trendline support je na 1.4290 jehož proražení by dovedlo cenu k hodnotě 1.4216 což je minimální hodnota z 22. 12.  Technický obraz Eura není nejlepší.
Konsolidace obrovského oslabení v pásmu 4216 – 4480 by mohla ještě nějaký čas pokračovat.
Proražením úrovně 4200 by se ale otevřela cesta k ceně kolem 1.3850.
Takové proražení považuji za pravděpodobné během nadchazejících 2-4 týdnů.

JPY mě dnes překvapil významným posílením vůči prakticky všem měnám. Čekal jsem, že JPY páry vytvoří na denním grafu doji, jejíž proražení by bylo dobrým technickým signálem. Včerejší doporučení uzavřít long xxx/JPY pozice se tak ukázalo jako správné.

Na fundamentální frontě velmi nepříjemně překvapil výrazný pokles dojednaných prodejů domů, který oslabil o celých 16% v porovnání s minulým měsícem. Předpokládaný byl pokles jen o 2.3%.
Průmyslové objednávky ale překvapily růstem o 1.1% v porovnání s předpokládaným růstem o 0.5%.

Dnešním grafem je AUDUSD.
Cena se velmi pěkně odrazila od modré trendline a uzavřela pod 61.8% fib.
Ret., který je na hodnotě 9148.
Stochastic (9, 3, 3) je v překoupené pozici a pakliže cena nevyletí vzhůru tak se překříží, čímž vydá signál k prodeji. Zastánci svíčkových formací rozhodně ocení krásný příklad formace, které se říká Shooting Star.
Tato formace je také bearish signálem. Stop pro krátkou pozici by měl být nad maximální dnešní cenou, tedy kolem hodnoty 9185

V tradingu samozřejmě není nic na 100%.
Tento setup bych ale hodnotil jako velmi pravděpodobný, protože se zde nachází konfluence mnoha faktorů, které napovídají nížší budoucí hodnoty.
Trpělivost, tedy schopnost čekat na podobné situace, je velmi důležitou vlastností tradera.
Bez trpělivosti a schopnosti vybírat si jen ty nejlepší setupy je šance na úspěch mizivá.


Zdroj:    FXstreet
Partners Financial Services