USDCAD je blízko trojitého dna

Relativně poklidné obchodování v úzkých cenových pásmech za absence důležitějších ekonomických zpráv, tak by se dalo výstižně popsat NY pondělní odpoledne.
Jedinými zajímavostmi tak zůstalo okamžité odmítnutí hlasů volajících po Evropském Měnovém Fondu z důvodu nekompatibility návrhu s existujícími statuty EU a nová zpráva z NY části americké centrální banky FED (NY část Fedu je jedinou částí, která provádí otevřené operace na volném trhu čímž ovlivňuje základní úrokovou sazbu “Fed Funds rate”) o zvýšení počtu smluvních protistran, které Fed používá pro operace, které mají za cíl snížení likvidity v bankovním sektoru.
Samozřejmě, že ani tentokrát Fed nezapomněl připomenout, že se nejedná o krok, z kterého bychom mohli vyčíst, že se blíží změna monetární politiky.
Z fundamentálního hlediska se snížení likvidity v bankovním systému rovná zvýšení hodnoty peněz, takže tuto zprávu můžeme chápat jako dlouhodobě USD pozitivní.

Za zajímavé také považuji, že EURUSD nebylo schopno udržet zisky z pátku a nedosáhlo ani na vyšší hladiny.
Uzavření denní svíce nad hodnotou 3700 by značilo, že se blíží test 3800 a možná i 3850.
Zatím se však jakákoliv snaha o dosáhnutí vyšších hodnot jen setkala s výraznými prodeji. Podobná je situace na GBPUSD – čekajících příkazů k prodeji je nad současnou cenou až dost.
Očekávaný pat v britských volbách, společně s nekončící vlnou špatných zpráv z UK naznačuje, že prodávání krátkodobých korekcí k 5200 či 5300 zůstává zajímavou strategií pro position tradery, tedy pro ty, kteří drží pozice delší dobu.

Na denním grafu GBPUSD vidíme zcela jasný trend. Rezistancí nad současnou cenou je dostatek, ať už se jedná o různé fib. úrovně nebo o dvě dolů mířící trendové čáry.
Všimněte si, jak se cena jen těžko držela nad 30 denní EMA.

Druhý graf zobrazuje denní USDCAD, které je velmi blízko trojitému dnu.
Nakupovat tento pár bez dalších potvrzení asi není ideální, protože trend je zcela zjevně dolů a existuje zde velmi silné momentum. Dostačujícím potvrzením by byla několikadenní konsolidace v pásmu 1,02 – 1,03 a poté nějaká bullish svíčková formace na denním grafu nebo bullish signál na denních oscilátorech.
USDCAD je na zajímavé hladině a rozhodně se vyplatí pečlivě sledovat, jak se bude cena vyvíjet.
Nezapomeňte na vysokou míru pozitivní korelace mezi CAD a ropou a také CAD a akciovými indexy.




Zdroj:    FXstreet
Partners Financial Services